Kodinhoito

Milloin viimeksi puhdistit kuulokkeesi? Niihin kertynyt lika voi vaikuttaa jopa äänenlaatuun – näin saat kuulokkeista kuin uudet

Jos kuulokkeen äänilähde on lian peitossa, kuulokkeet eivät toimi täydellisesti. Katso videolta, kuinka vanhat kuulokkeet puhdistuivat lähes uudenveroisiksi.

Ahkera nappikuulokkeiden käyttäjä voi törmätä jossain vaiheessa ongelmaan, jossa kuulokkeiden kuulokeosaa suojaava ristikko on peittynyt kauttaaltaan likaan – useimmiten lika on yhdistelmä pölyä ja korvavaikkua. Silloin on aika tehdä kuulokkeiden puhdistus! 

Todella likaisista kuulokkeista ääni ei pääse kirkkaasti läpi, ja kuulokkeet tuntuvat toimivan vaimeasti. Ratkaisu ongelmaan on kuulokkeiden puhdistus. Se on hyvä tehdä silloin, kun suojaristikko alkaa tukkeutua.

Puhdistukseen ei suositella veden tai puhdistusaineiden käyttöä, ovathan kuulokkeet elektroninen laite. On kuitenkin muutamia tapoja pitää kuulokkeet puhtaana, ja näin varmistaa kirkas äänenlaatu jatkossakin.

Lue myös: Yllättävä listaus: Nämä 7 paikkaa ovat kodin bakteeripesäkkeitä

Kuulokkeiden puhdistus sujuu näillä tarvikkeilla

kuulokkeiden puhdistus
Kuulokkeiden puhdistukseen tarvitset vain muutaman välineen, jotka löytyvät jo valmiiksi useimmista kodeista. © Alina Koskela

Kuulokkeiden puhdistus vaihe vaiheelta

  1. Pyyhi kuulokkeet kauttaaltaan silmälasipyyhkeellä. Pyyhettä voi myös hiukan kostuttaa, mutta huolehdi, ettei pyyhe ole märkä ja että aukkoihin ei pääse mitään nesteitä.
  2. Jos kuulokkeissasi on silikonitulpat, irrota ne varovasti. Silikonitulpat voi liottaa haaleassa saippuavedessä. Ennen kuin asetat ne takaisin paikoilleen, huolehdi, että tulpat ovat täysin kuivat.
  3. Topsipuikko on erittäin kätevä kapistus ahtaiden paikkojen puhdistukseen. Kostuta topsipuikkoa hieman vedessä ja pyörittele sitä kuulokkeen suojaristikossa ja muissa ahtaissa paikoissa. Kostutetulla topsipuikolla saa puhdistettua myös mahdollisen kotelon.
  4. Pinttynyt irtolika lähtee kaikkein pienimmistä koloista parhaiten kaivamalla lika pois teräväkärkisellä esineellä, kuten hammastikulla tai hiuspinnillä. Tähän sopii myös neula, mutta varo, ettet vaurioita suojaristikkoa painamalla sitä terävällä neulalla. Rapsuttele lika pois ahtaista paikoista terää käyttäen.
  5. Jos kuulokeosaa suojaavassa suojaristikossa on likaa, sitä voi yrittää puhdistaa pienen sinitarrapalan avulla. Kun sinitarraa painaa ristikkoa vasten, hankalissa väleissä oleva lika tarttuu sinitarraan.
  6. Voit toistaa topsipuikkokäsittelyn vielä lopuksi, jotta irtolian loputkin jämät saavat kyytiä. Ja nyt kuulokkeidesi pitäisi olla taas puhtaat!

Lue myös Anna.fi:stä: Anna lähti viikon ajan kotoa kuulokkeet korvilla ja viikon ajan ilman – näin se vaikutti kaikkeen: ”Omassa kuplassani kävelijä”

Katso videolta, kuinka puhdistus käy käden käänteessä

Kommentoi

Kommentoi juttua: Milloin viimeksi puhdistit kuulokkeesi? Niihin kertynyt lika voi vaikuttaa jopa äänenlaatuun – näin saat kuulokkeista kuin uudet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.