Kodinhoito Tilaajille

Maakellari on ekologinen kylmävarasto – säilöö ruoat ja talvettaa kasvit ilman sähköä

Maakellari on täydellinen suoja alhaista lämpöä ja kosteaa ilmaa tarvitseville elintarvikkeille. Maan povessa säilyvät juurekset, hillot ja viinit. Kellarin voi muurata itse harkoista tai tilata valmiina elementtinä.

Maakellari on ekologinen varastointipaikka hilloille, juureksille ja perunoille, jotka säilyvät viileässä, pimeässä ja kosteassa sadonkorjuusta kevääseen. Kellarissa voi talvettaa myös pakkasherkät puutarhakasvit. Pitkän sähkökatkon aikana maakellari turvaa ruokatarvikkeiden säilymisen.

Perinteisen maakellarin perusajatus on yksinkertainen: maan tasainen lämpötila pitää säilytystilan talvella sopivan lämpimänä ja kesällä viileänä. Kellarin ihanteellinen lämpötila on vain muutaman asteen plussan puolella.

Maakellarissa on korkea ilmankosteus

Maaperän kosteus takaa kellarin korkean ilmankosteuden, mikä estää juuresten nahistumisen ja viinipullojen luonnonkorkkien kuivumisen. Ilman suhteellinen kosteus kellarissa tulisi olla 75–95 prosenttia, mikä on paljon enemmän kuin asuinrakennuksessa.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maakellari on ekologinen kylmävarasto – säilöö ruoat ja talvettaa kasvit ilman sähköä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.