Kodinhoito

Tämä niksi on järjestyksen ystäville – näin viikkaat muotoonommellun lakanan siististi kaappiin

Muotoonommeltu lakana näyttää usein epämääräiseltä mytyltä. Mutta helppo kikka ratkaisee ongelman. Viikkaa lakana siistiksi näillä vinkeillä!

Muotoonommeltu lakana on järjestystä arvostavan painajainen. Ilman kuminauhoja oleva lakana on helppo viikata siististi kaappiin, mutta muotoonommellusta lakanasta tulee usein muodoton nyytti, joka vie kaapista turhan paljon tilaa ja johtaa vinoihin pinoihin.

Lue myös: Henkariin vai viikattuna? Sillä on väliä, miten vaatteet säilyttää – vääränlainen säilytystapa voi jopa pilata lempivaatteen

Muotoonommellun lakanan viikkaus
Siistiksi viikattu lakana vie kaapissa vähemmän tilaa. Lakana on helppo viikata myös yksin. Kuva: Anni Reenpää

Muotoonommellustakin lakanasta saa kuitenkin siistin kaappiin laitettavaksi. Se vaatii vain pientä keskittymistä ja pari harjoittelukertaa, ja viikkaamisesta tulee helppo rutiini. Kun olet kerran oppinut kikan, lakanamyttyihin ei ole enää paluuta.

Homman voi tehdä myös yksin. Tarvitset vain hiukan tilaa ja kaksi kättä. Lopuksi lakana taitellaan pieneen kokoon vaikkapa sängyn päällä.

Vielä siistimmän lopputuloksen saa silitetystä tai mankeloidusta lakanasta. Jonkin verran ryppyisyyteen auttaa se, että lakanan poistaa koneesta heti pesuohjelman päätyttyä ja viikkaa sen vielä märkänä kaksin kerroin kuivumaan.

Lue myös: Heitätkö vaatteesi päivän päätteeksi tuolille tai lattialle? Tässä 10 kaunista ratkaisua puolipitoisten vaatteiden säilytykseen

Tee muotoonommellun lakanan viikkaus näin

Katso videolta, miten parisängyn muotoonommellun lakanan viikkaus onnistuu. Voit viikata yhden hengen lakanan samalla tavalla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tämä niksi on järjestyksen ystäville – näin viikkaat muotoonommellun lakanan siististi kaappiin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.