Kodinhoito

Heitätkö vaatteesi päivän päätteeksi tuolille tai lattialle? Tässä 10 kaunista ratkaisua puolipitoisten vaatteiden säilytykseen

Minne laittaa puolipitoiset vaatteet, joita ei halua puhtaiden vaatteiden joukkoon vaatekaappiin? Haimme ratkaisuja yleiseen ongelmaan.

Ympäriinsä lojuvat vaatteet ovat tavallinen näky monessa makuuhuoneessa. Yhden päivän palvelleet neuleet ja housut voivat tuntua liian puhtailta pyykkikoriin pistettäviksi, mutta liian likaisilta vaatekaappiin. Niin vaatteet päätyvät tuolille tai pyykkikorin päälle odottamaan seuraavaa käyttökertaa.

Jos vaatteet eivät mene käyttöön heti seuraavana päivänä, niitä kertyy pikkuhiljaa iso kasa. Kasaan hautautuneiden vaatteiden olemassaolo unohtuu helposti, ja ne jäävät käyttämättä. Lopulta koko keko alkaa kyllästyttää ja päätyy pyykkikoriin.

Epämääräisistä vaatekasoista voi olla vaikeata päästä eroon, ellei ongelmalle löydy pysyvää ja toimivaa ratkaisua. Ja vaikka ratkaisu löytyisikin, voi kestää tovin opetella uusille tavoille. Pidä siis pintasi!

Lue myös: Ammattijärjestäjä Kiira, 20, tietää, minkä nurkan järjestelyn kanssa suomalaiset tuskailevat eniten – kertoo kaksi simppeliä ratkaisua pulmaan

Puolipitoisten vaatteiden säilytys: 10 ratkaisua

1. Koukut ja naulakot

Kun vaatteet ripustaa näkyviin, niitä ei pääse unohtamaan ja niitä tulee herkemmin käytettyä. Asujen ripustaminen henkareihin luo siistin vaikutelman. Kaikkia vaatteita, kuten neuleita, ei kannata säilyttää henkarissa, jotta ne eivät menetä muotoaan.

Puolipitoisten vaatteiden säilytys 
Musta naulakko ja musta henkari ovat graafiset ja kauniit vaaleassa sisustuksessa. Kuva: OM-Arkisto

2. Rekki

Tyylikäs rekki ja siihen sopivat henkarit luovat vaatekauppamaista tunnelmaa ja ilmava säilytystapa on vaatteille hyväksi. Varo kuitenkin keräämästä rekkiä täpötäyteen.

Puolipitoisten vaatteiden säilytys rekissä
BEdesignin Lume-naulakko hivelee silmää. Kuva: OM-Arkisto

Lue myös: 6 x ihana makuuhuonetrendi – mikä näistä makkareista on sinun suosikkisi?

3. Kori

Suloiset korit ovat kauniita ja sopivat monenlaiseen säilytykseen. Miksi puolikäytettyjä vaatteita ei voisi viskata koriin lattian tai tuolin sijasta? Korin sisässä vaateläjät näyttävät vain ihanan huolettomilta.

Korit
Koreissa vaatteet eivät tee epäsiistiä vaikutelmaa. Kuva: Ellos

4. Lipaston laatikko

Jos viikkaaminen on sinun juttusi, sujauta vaatepino suoraan lipaston ylimpään laatikkoon, jossa ne ovat helposti käden ulottuvilla. Varo kuitenkin varastoimasta laatikkoon pikkuhiljaa kaikkia vaatteitasi.

Lipasto
Jos joka tapauksessa viikkaat vaatteesi pinoon, piilota vaatepinot lipaston sisään. Kuva: OM-Arkisto

5. Hylly vaatekaapissa

Voisiko vaatekaapista raivata yhden hyllyllisen verran tilaa puolipitoisille vaatteille? Käytetyt ja putipuhtaat vaatteet eivät sekoittuisi, mutta puolipitoiset vaatteet pysyisivät piilossa silmiltä.

Puolipitoisten vaatteiden säilytys vaatekaapissa.
Jos vaatekaapissa on yhtään ylimääräistä tilaa, voit pyhittää jonkun osan pelkästään puolipitoisille vaatteille. Kuva: OM-Arkisto

6. Pyykkipussi

Tiedätkö käyttäväsi vaikkapa housuja vielä toisen kerran, mutta et halua katsoa niiden roikkuvan seinäkoukusta päivätolkulla? Ratkaisu voi olla pyykkipussi, joka piilottaa sisäänsä vaikka mitä, ja näyttää silti ovenkarmista tai seinäkoukusta roikkuessaan kauniilta. Ratkaisu sopii erityisesti vaatteille, jotka eivät rypisty herkästi.

Puolikäytettyjä vaatteita voi säilyttää pyykkipussissa.
Lapuan kankureiden pellavainen pyykkipussi on valmistettu ylijäämäkankaista. Kuva: Lapuan kankurit

7. Tikkaat

Tikkaat ovat hieno sisustuselementti, johon voi asettaa esimerkiksi kasveja tai ripustaa lamppuja. Hyödynnä tikkaita puolipitoisten vaatteiden säilytyksessä joko ripustamalla vaatteet henkariin tai roikottamalla vaatteita tikkaiden askelmilla.

Tikkaat
Kauniit tikkaat vievät huomion siinä roikkuvista vaatteista. Kuva: OM-Arkisto

8. Esillä ovessa

Jos pidät vaatteitasi arvossa ja nautit niiden katselemisesta, anna niiden hehkua parrasvaloissa! Ripusta vaatteet henkarissa oven yläpuolelle tai vaatekaapin oveen.

Puolipitoisten vaatteiden säilytys
Kauniit vaatteet ovat kuin taideteoksia itsessään. Vaatteista voi nauttia myös osana sisustusta. Kuva: OM-Arkisto

9. Piilossa penkin tai sängyn sisällä

Hyödynnä kaikki makuuhuoneen säilytysratkaisut. Jos sängyn alla on tilaa, hanki sinne sopivat säilytyslaatikot ja jos sängynpäädyssä on tilaa penkille, harkitse säilytyspenkkiä. Kompaktistakin makuuhuoneesta voi yllättäen löytyä hyödyntämätöntä säilytystilaa vaikkapa juuri puolikäytetyille vaatteille.

Puolipitoisten vaatteiden säilytys sängyn alla
Sängyn alla vetolaatikossa puolipitoiset vaatteet ovat piilossa mutta silti käden ulottuvilla. Kuva: OM-Arkisto

10. Kodinhoitohuone, kylpyhuone tai vaatehuone

Entä jos vaatteet tuleekin yleensä riisuttua kodinhoitohuoneessa, kylpyhuoneessa tai vaatehuoneessa? Ripusta vaatteet sinne, missä vaatteita vaihdetaan.

Kodinhoitohuone
Kodinhoitohuoneessa seinään kiinnitettävä rekki on käytännöllinen ratkaisu puolipitoisten vaatteiden säilytykseen. Kuva: OM-Arkisto

Juttua on korjattu 17.1.2022 klo 9:48: Kohdan kaksi rekki on BEdesignin Lume-naulakko, ei HAY:n Loop stand.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Heitätkö vaatteesi päivän päätteeksi tuolille tai lattialle? Tässä 10 kaunista ratkaisua puolipitoisten vaatteiden säilytykseen

Riikka

Naulakko ei taida olla Hay:n vaan suomalaisen BEdesign.

BE

Kiitos Riikka huomiosta! Huomasimme saman vasta nyt, eli kyseessä on meidän BEdesignin, 100% kotimainen Lume- naulakko ☝🏼

Olisi hienoa jos tekstin voisi korjata!

Yt Bette Eklund/BEdesign

Anni Reenpää

Hei! Kiitos kommenteista ja hyvästä huomiosta! Juttu on nyt korjattu. Pahoittelut virheestä! T. Anni / Kotiliesi

Camilla

Hei, olin juuri kommentoimassa samaa: Simää hivelee BEdesignin Lume-naulakko😍

T. Camilla

Anni Reenpää

Hei Camilla! Kiitos kommentista ja hyvästä huomiosta! Juttu on nyt korjattu. Pahoittelut virheestä! T. Anni / Kotiliesi

Hilima

Kauniita ratkaisuja kaikki, mutta nämä on aseteltu sisustuksellisesti näyttämään hyvältä. Eli tuskin toimii läheskään kaikilla.

Anneli

Kori vaikuttaa epähygieeniseltä. Tulee ainakin mielikuva, että olisi jotenkin huokoista materiaalia, jota vasten sitten vähän hikiset ja jo vähän likaa keränneet vaatteet pyörii. Varmaan vaikea materiaali pitää puhtaana.

Pirkko Saukkonen

Kaikki ratkaisut joissa vaatteet ovat näkymättömissä ovat huonoja,unohtuvat! Ja alkavat ehkä tuoksahdella. Vaatepuulla näkyvissä,ok!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.