Kodinhoito Tilaajille

Perinnemestari neuvoo: Näin sekoitat itse pellavaöljymaalin kauneimmat sävyt

Pellavaöljymaali on hengittävää, tuoksuu hyvälle, on mukavaa maalata ja se vanhenee kauniisti. Kaupasta saa valmiina useita sävyä, mutta maalia voi sekoittaa myös itse ja taikoa esiin sen juuri oikean sopivan sävyn.

Pellavaöljymaalilla maalaaminen on helppoa. Ostetaan valmista maalia ja maalataan kolme ohutta kerrosta. Joskus – tai oikeastaan aika usein – haluaisi hieman valmiista poikkeavan sävyn, ja silloin on aloitettava omat kokeilut.

Ennen sitä tärkeä perusasia. Pellavakasvin siemenestä saadaan pellavaöljyä, jota kutsutaan myös keittämättömäksi tai raa’aksi pellavaöljyksi. Se ei kovetu kovaksi maalipinnaksi. Kun raaka pellavaöljy kuumennetaan reilusti yli sadan asteen lämpötilaan, se muuttuu keitetyksi pellavaöljyksi eli vernissaksi. Vernissa reagoi ilman hapen kanssa ja muodostaa kovan pinnan. Maalia voi tehdä vain vernissasta.

Taita tai sekoita maalia

Oman maalin tekemisen voi aloittaa aivan alusta eli ostaa vernissaa ja väripigmenttejä ja sekoittaa niitä keskenään. Toinen tie on ostaa muutama purkki perusvärejä ja sekoittaa niitä keskenään.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Perinnemestari neuvoo: Näin sekoitat itse pellavaöljymaalin kauneimmat sävyt

Sinun täytyy kommentoidaksesi.