Kodinhoito Tilaajille

Perinnemestari: Yksityiskohdat viimeistelevät vanhan talon sisustuksen - vaali niitä remontissa

Mökin jokaista listaa tai helaa ei tarvitse säätää loputtomiin, mutta pienetkin asiat täytyy tehdä ajatuksella, neuvoo perinne­rakentamisen asiantuntija Hannu Rinne.

Rakennuksen sisätilat voi hahmottaa kahdella eri tavalla. Toiset sanovat, että tärkeintä on kokonaisuus, toiset puolestaan, että yksityiskohdat ratkaisevat. Taidan ottaa molemmat. Perinteitä arvostava vanhan talon asukas näkee sekä suuret linjat että viimeistelyn merkityksen.

Yksityiskohdat liittyvät usein kiinteään sisustukseen, esimerkiksi listoituksiin, sähkökalusteisiin, ovenkahvoihin tai uuninluukkuihin.

Patinakin on yksityiskohta

Uutena sisustus ja huonekalut ovat virheettömiä ja jopa hieman persoonattomia. Vuosien, jopa vuosikymmenten, käytön jälkeen niihin on tullut kolhuja, tummumia ja kulumia, jotka kertovat talon ja asukkaiden historiasta.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Perinnemestari: Yksityiskohdat viimeistelevät vanhan talon sisustuksen - vaali niitä remontissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.