Kodinhoito

Työhuone siistiksi

Kotitoimisto pysyy siistinä ja siivouskin helpottuu järjestelmällisyyden avulla.

Turhat paperit kuuluvat paperinkeräykseen, säilytettävät mappeihin. Työpiste näyttää siistiltä, kun tavaraa on esillä mahdollisimman vähän ja ne ovat samanvärisiä. Ovelliset kaapit peittävät taakseen epäjärjestyksen. Tämä myös vähentää pölyn määrää huomattavasti.

Entisajan kirjastohuoneita ei enää taida juuri kodeista löytyä, sillä pölyä keräävät kirjahyllyt ovat siirtyneet usein osaksi kotitoimistoa.

Kirjahyllystä imuroidaan viikoittain kirjojen päälliset imurin litteällä suuttimella. Ainakin kerran vuodessa on tarpeen tehdä suursiivous. Etene hylly kerrallaan. Ota kirjat pois hyllystä ja pyyhi hylly. Pyyhi myös kirjat yksitellen staattisella liinalla tai huiskulla. Älä avaa kirjoja. Näin pölyä ei pääse kirjan sisään. Käy läpi kirjahyllyn sisältö. Turhat kirjat voit lahjoittaa ystäville tai viedä antikvariaattiin.

Myös tietokone vaatii siivousta. Turhien ohjelmien, pikakuvakkeiden, vanhojen sähköpostien ja tiedostojen poistaminen nopeuttaa koneen toimintaa. Ulkoisesti tietokone ja näyttö puhdistuvat helpoiten mikrokuituliinalla. Myös tietokoneen ulkokuorien irrotus ja varovainen tuuletinten ja kotelon sisäosien imurointi on ajoittain tarpeen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Työhuone siistiksi

Anonyymi

Aihe kiinnostasi myös lehden sivuilta lukien.
Atshii! Pölyistähän se on…..

Sinun täytyy kommentoidaksesi.