Kodinhoito

Vohveliraudan puhdistus on yksi helpoimmista kotiaskareista! Ei enää turhaa hankaamista – suolakikka todella toimii

Vohveliraudan puhdistus onnistuu nerokkaalla suolaniksillä. Rasvainen rauta puhdistuu kuin itsekseen.

Vohveliraudan puhdistus voi olla ylitsepääsemätöntä, eikä sitä tule tehtyä tarpeeksi usein. Vohvelirauta pitäisi puhdistaa jokaisen käytön jälkeen, ettei raudan koloihin ja reunoille jäänyt rasva pinty kiinni tai valu vohveliraudan koneistoon. Mitä paremmin puhdistat raudan, sitä parempana se pysyy ja kestää aikaa.

Rapeat vohvelit ovat yksi parhaista herkuista. Täydellisen lopputuloksen saamiseksi koneen pitää olla puhdas ja kunnossa.

Lue myös: Elämäsi parhaat vohvelit – poimi ohjeet myös gluteenittomiin ja vegaanisiin sekä suolaisiin vohveleihin

Vohvelit
Rapeat vohvelit ovat yksi parhaista herkuista.  Kuva: Jorma Marstio

Vohvelirautaan jää helposti rasvaa

Pinnoitetun vohveliraudan puhdistukseen ei riitä pelkkä kostealla rätillä pyyhkäisy. Raudassa on koloja, joihin rätti ei ulotu ja etenkin raudan kolot voivat olla niitä pahimpia rasvaläjiä.

Pinttynyt rasva härskiintyy ja tarttuu seuraavan kerran paistaessasi vohveleihin, jos et puhdista vohvelirautaa tarpeeksi usein. Pahimmassa tapauksessa vohveliraudan välistä voi löytyä hometta, jos rautaa ei ole puhdistettu, ja se on pakattu muovipussiin ja kaappiin.

Käytön jälkeen vohvelirauta pitää puhdistaa ulkopinnoilta. Käytä tähän kosteaa mikrokuituliinaa. Mikrokuituliinalla lähtevät rasvatahrat koneen päältä. Pyyhi johto ja johdon kiinnityskohta koneen takana. Takaosaan valuu usein taikinaa ja pinttynein rasva saattaa jäädä juuri koneen takaosaan.

Mikrokuituliina ei kuitenkaan yllä syvälle vohveliraudan sisällä oleviin koloihin. Miten kolot sitten saa puhtaaksi?

Vohveliraudan puhdistuu suolan, jauhojen ja veden avulla

Nerokas kotikonsti vohveliraudan puhdistukseen on tiskivohveli eli puhdistusvohveli. Tiskivohveli on tehty taikinamassa, joka sekoitetaan kolmesta raaka-aineesta. Tarvitset vain vettä, vehnäjauhoja ja suolaa.

Taikinamassa sekoitetaan käsin tai haarukan avulla tasaiseksi. Massa lusikoidaan vohvelirautaan, ihan kuin olisit paistamassa vohveleita. Laita laite päälle ja paista tiskivohvelimassa. Taikina imee itseensä epäpuhtaudet ja rasvan koloista. Paista tiskivohveli kypsäksi, nosta vohvelirauta kansi ja nakkaa tiskivohveli biojätteeseen. Sitä ei ole tarkoitus syödä. Helppoa ja näppärää!

Vohveliraudan puhdistus tiskivohvelilla.
Vohveliraudan puhdistus onnistuu taikinamassalla, joka sekoitetaan vedestä, vehnäjauhoista ja suolasta.

Katso videolta, miten tiskivohveli toimii:

@kotiliesi Rasvainen ja likainen vohvelirauta? Tiskivohveli on nerokas keino vohveliraudan puhdistukseen. #kotiliesi #kotiliesitiktok #tiskivohveli #vohvelirauta ♬ Clean, motivational, positive corporate music – 3KTrack

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vohveliraudan puhdistus on yksi helpoimmista kotiaskareista! Ei enää turhaa hankaamista – suolakikka todella toimii

Sinun täytyy kommentoidaksesi.