Koti Tilaajille

Lotalla on koti ja kesämökki seitsemän kilometrin pituisella saarella: ”Elämä keskellä merta vaatii joustavuutta”

Lapsuuden kesien onnelliset muistot vetivät Lottaa Ahvenanmaan saaristoon. Monia kohtaloita nähnyt saaristolaistorppa ei ollut kuitenkaan ainoa syy, miksi pirteä yksinhuoltaja kotiutui Sottungan saarelle.

Monena kesänä Lotta Bäcksbacka-Karlsson pyöräili punaisen saaristolaistorpan luo, istui rappusilla haaveilemassa ja yritti kurkistella ikku­noista sisään. 

”Vietin kaikki lapsuuteni kesät Sottungassa, sillä fammoni suku on täältä. Onnelliset muistot herättivät toiveen omasta talosta saarella. Sain vinkin Törvonvikin torpasta, ja haikailin ­monta vuotta tämän perään, mutta omistaja ei ­ollut halukas vuokraamaan”, Lotta Bäcksbacka-Karlsson kertoo.

Hän asui Tammisaaressa ja työskenteli kaupparatsuna. Eräänä oikein huonona myyntipäivänä syksyllä 2005 Lotta rohkaisi mielensä ja soitti uudelle omistajalle, joka oli edellisen omistajan tytär. Suureksi yllätykseksi hän suostui torpan vuokraamiseen. Seuraavana keväänä Lotta hankki kesätyöpaikan saarelta ja ­muutti Törvonvikiin.

”Olin niin onnellinen! Olin yksinhuoltaja ja elin hyvin pienillä tuloilla, joten torpan vuokraaminen oli unelmieni täyttymys. Onnea ei himmentänyt edes se, että ensimmäisenä toukokuisena yönä torpassa oli vain 13 astetta lämmintä.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.