Koti

Toukola avaa ovensa kaikille kotoilijoille – katso uusi inspiroiva vinkkivideo joka arkipäivä!

Innostutko kokkailusta ja käsillä tekemisestä? Toukola on Kotilieden uusi pikkusisko, joka syntyi rakkaudesta kotoiluun. Videoilla Kotilieden Anni ja Sanna jakavat parhaat vinkkinsä parempaan arkeen. Tervetuloa Toukolaan!

Saisiko olla ideoita joulun parhaimpiin herkkuihin ja kekseliäimpiin koristeisiin? Kutsumme kaikki kotoilijat Toukolaan! Julkaisemme Toukolassa joka arkipäivä uuden videon, joka antaa neuvoja ja inspiraatiota kokkailuun, askarteluun ja käsitöihin.

Vinkkejään videoilla jakavat Kotilieden ruokatuottaja Sanna Mansikkamäki, videotuottaja Anni Reenpää ja koko Kotilieden väki.

”Olemme todella innoissamme, että saamme viimein avata Toukolan ovet kaikille Kotilieden uusille ja vanhoille ystäville. Me teemme Toukolaa täydellä sydämellä. Uskomme, että käsillä tekeminen, hyvä ruoka ja yhdessäolo tarjoavat avaimia onneen”, Anni sanoo.

Tutustu Toukolaan videolla:

Toukolassa on elämää vuoden ympäri

Toukolan videot julkaistaan Toukolan verkkosivuilla ja Kotilieden sosiaalisen median kanavissa, kuten Tiktokissa ja Instagramissa. Joulun alla Toukolassa on luvassa inspiraatiota lahjojen paketointiin, jouluaskarteluun, kodin laittamiseen, maukkaimpiin jouluruokiin ja kekseliäisiin pikkupurtaviin.

”Olit sitten jouluihminen tai et, voin luvata, että löydät videoilta uusia ideoita. Reseptit ja askartelut ovat niin helppoja, että jokainen varmasti osaa”, Anni sanoo.

Keväällä Toukolassa jaetaan vinkkiä muun muassa juhlien järjestämiseen ja kukkien ja hyötykasvien kylvöihin ja kesällä Toukolassa neuvotaan runsaampaan kukkaloistoon ja kauden herkkuruokiin. Syksyllä nautitaan sadonkorjuusta ja huolletaan puutarha talviteloille.

Toukola
Anni ja Sanna jakavat Toukolassa hyödyllisiä vinkkejä kotoilijoille. © Niclas Makelä

Toukolan pitkät perinteet – kurkista idylliseen puuhastelijan paratiisiin

Toukola on saanut nimensä Toukolan tilasta, joka sijaitsee Espoon Nuuksiossa järven rannalla. Punaiset hirsitalot ja järvelle viettävä pihapiiri ovat todellinen puuhastelijan paratiisi.

Toukolan päätalo rakennettiin vuonna 1932. Tilan pitkä historia juontaa juurensa Reenpään kulttuurisukuun 1940-luvulle ja Toukolaksi se nimettiin vuonna 1983.

”On ihan luksusta, että meillä on käytössämme näin hieno paikka. Viime kesän helteisissä kuvauksissa me hypimme Sannan kanssa vähän väliä järveen viilentymään. Nyt joulun alla ihastelimme, kun ensilumi peitti Toukolan. Toukolassa on ihanaa puuhastella, mutta myös rauhoittua keskellä arjen kiireitä”, Anni sanoo.

Toukola
Toukola on paitsi paikka, myös lämminhenkinen yhteisö, johon kaikki ovat tervetulleita. © Niclas Makelä

Esittelyssä Toukolan tekijät Sanna ja Anni

Sanna, Kotilieden ruokatuottaja

”Moi! Minä olen Toukolan innokas kokkailija. Olen intohimoinen mökkeilijä, ja minulla on mökilläni pieni hyötypuutarha. Kotimaiset kasvikset ovat minulle ainainen inspiraation lähde.

Rakastan hapanjuurileivontaa ja sienistä tehtyjä sesonkiherkkuja. Helpot ja kekseliäät ruoat ovat bravuureitani. Yksi nerokkaimmista joulun herkuistani on piparkakkumausteseoksella maustettu taivaallinen kuuma kinuskikastike, johon tarvitset vain kolme raaka-ainetta. Sitä voi tarjota jäätelön tai jäisten karpaloiden kanssa. 

Toukolassa kerron sinulle parhaat ideat pikkujouluihin ja talven herkullisimpiin ruokiin. Tule mukaan nauttimaan hyvästä ruoasta!”

Toukola
Sanna on Toukolan innokas kokkailija. © Niclas Makelä

Anni, Kotilieden videotuottaja

”Heippa! Minä olen Toukolan viherpeukalo ja käsillä tekijä. Olen pienestä pitäen rakastanut käsillä näpräämistä, ja nyt aikuisiällä löysin uudelleen neulonnan. Minulla on aina puikoilla jotain, yleensä uusia puseroita täydentämään omaa tai läheisteni kaappeja.

Kesäisin möyhin puutarhassani, jossa kasvaa hyötykasveja, kuten herneitä ja kesäkurpitsoja ja runsaasti kesäkukkia, kuten tsinnioita, kosmoksia ja auringonkukkia. Olen sisimmiltäni maalaislapsi, ja viihdyn parhaiten luonnon rauhassa.

Minusta on mahtavaa päästä jakamaan kanssanne videoita lempiaiheistani: askartelusta, käsitöistä ja puutarhanhoidosta. Nähdään Toukolassa!”

Toukola
Anni on Toukolan viherpeukalo ja käsillä tekijä. © Niclas Makelä

Kuvausastiat ja -kankaat: lasit Cillas.fi: 045 6687454, pöytäliina Eurokangas.fi: 044 7592361, lautasliinat Granit.fi

Kuvausvaatteet, Pia Hagstrom: valkoinen neule KappAhl ja kay/day kappahl.fi, lohenpunainen neule iJeans/Prisma prisma.fi, unikonpunainen neule R-Collection/Stockmann stockmann.com, ruutumekko R-Collection/Stockmann, valkoiset neulehousut KappAhl ja kay/day ja lila neule iJeans/Prisma. Videolla näkyvät lisäksi sifonkimekko Bruuns Bazaar/Stockmann, tummanvihreä paitamekko Gant gant.fi, ruskea villatakki iJeans/Prisma, ruskeat neulehousut KappAhl ja kay/day.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Toukola avaa ovensa kaikille kotoilijoille – katso uusi inspiroiva vinkkivideo joka arkipäivä!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.