Pienet valonlähteet rappusilla

Inspiroidu kauniista talvipihasta: Näin luot helposti talven tunnelmaa pihapiiriin

Lumi ei ole talvipihan ainoa koriste. Lyhdyt, patinoituneet tavarat ja pienet valonlähteet tuovat tunnelmaa ja katseltavaa pihapiiriin.

Lumen vuoraaman pihapiirin ei tarvitse lannistaa puutarhaharrastajaa tai esteetikkoa. Talvipihan kauneutta voi korostaa siellä olevia elementtejä nostamalla.

Yllättävätkin asiat sopivat luomaan tunnelmaa talviseen pihaan. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana.

Aarteita vajan kätköistä

Pihavaja on aarreaitta, josta löytyy monelaista hyödynnettävää. Vanhat sukset, potkukelkat ja työvälineetkin voi valjastaa uusiokäyttöön.

Riviin keskelle pihaa asetetuista heinäseipäistä saat näyttävät pidikkeet jouluvaloille. Jopa vajan seinälle ripustetun vanhan lapion arkinen kauneus korostuu valonauhan myötä.

Sadonkorjuusta pihamaalle unohtuneet kottikärryt voi täyttää havuilla tai lyhdyillä. Vanha, toimimaton myrskylyhtykin pääsee käyttöön, kun siihen asentaa valoketjun.

Potkukelkka ja lyhty

Potkukelkasta saat hyvän lyhdynpidikkeen ja lyhdystä oivan valonlähteen vaikka postinhakumatkalle.

Monimuotoinen piha

Kaikki pihan elementit eivät tarvitse apua kaunistuakseen. Lumen peittämä halkopino on esimerkki luonnon itse luomista kauniista näkymistä. Jääkiteet saunan ikkunassa saavat pysähtymään ja tarkkailemaan niiden moninaisia muotoja ja uskomatonta herkkää kauneutta. Talventörröttäjät ovat kuin kauniita soihtuja valkealla hangella.

Ripusta kuorelliset maapähkinät

Kuorelliset maapähkinät voi pujottaa karhunlankaan ja ripustaa puun oksalle lintujen ja oravien nakerrettaviksi.

Pienellä avustuksella talven kurjistamat kohdatkin pääsevät uuteen loistoon. Lehtensä menettänyt hedelmäpuu oikein kutsuu valoketjuja tai pieniä lyhtyjä oksilleen.

Kylmän pihapiirin läpi tehtävä saunareissu muodostuu jopa kutsuvaksi, kun polun reunustaa jäälyhdyillä ja havuilla. Parasta on, kun niitä pääsee ihailemaan myös saunan ikkunasta.

Pihan kulkuväylien ja sisäänajoteiden valaiseminen parantaa myös turvallisuutta ja luo vieraanvaraisen vaikutelman.

Vanhat puusukset

Vanhat puusukset kelpaavat vielä hyvin pihan koristukseksi.

Iloa myös eläimille

Pihapiirin elämä ei hiljene talvellaakaan. Pikkulinnut ja oravat puuhastelevat mielellään asumusten lähellä etsien ruokaa ja suojaa. Niiden puuhat tarjoavat katseltavaa ja ihmeteltävää koko valoisan ajan.

Kauralyhde

Keltasirkku ja varpuset ilahtuvat perinteisestä kauralyhteestä.

Pikkulintuja voi houkutella helpommin tarkkailtavaksi erilaisten ruokintapisteiden avulla. Niille maistuvat pähkinät, kuivatut hedelmät ja auringonkukansiemenet.

Itse tehtävät lintujen siemen- ja rasvaseokset voi käyttää myös pihan koristuksena, kun niiden esillepano on hyvin mietitty. Ruokintapisteen kohdalle levitetty peite helpottaa alueen puhtaanapitoa.

Ruokintarengas eläimille

Rengaspohjavuoassa valmistetussa rasva-siemenseoskranssissa riittää syötävää!

Juttu on julkaistu Maalla-lehdessä 9/16.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Inspiroidu kauniista talvipihasta: Näin luot helposti talven tunnelmaa pihapiiriin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X