Puutarha

Kanaverkon avulla keväisestä kukka-asetelmasta saa tyrmäävän upean – katso ohjeet!

Pikarililjoista, tulppaaneista ja lehteen puhjenneista oksista syntyy näyttävä kevätasetelma.

Käytä keväisessä asetelmassa tummasävyisiä kukkia, kuten kirjopikarililjaa ja persianpikarililjaa. Lisää joukkoon värikkäitä tulppaaneja, jotka tuovat pilkettä asetelmaan.

Koristepensaiden oksat, kuten purppuraheisiangervo ja idänvirpiangervo, kestävät asetelmassa hyvänä pitkään. Joukkoon voi lisätä keijunkukan koristeellisia lehtiä.

Asetelma tehdään kanaverkon avulla. Epäsymmetria ja erimittaiset kukkavarret tuovat siihen rentoa tunnelmaa.

Keväinen kukka-asetelma.
Jos joku asetelman kukista lakastuu muita aiemmin, voit kanaverkon ansiosta vaihtaa tilalle uuden kukan. © Annabelle Antas

Lue myös: Kevätkukista ja hiirenkorvalla olevista oksista syntyy kevään ihanin kukkakimppu – katso selkeät ohjeet ja onnistu!

Tummien sävyjen kukka-asetelma kanaverkon avulla

Tarvikkeet:

Lue myös Anna.fi:stä: Leikkokukat: Neljä kuolijaa, jotka nuupahtavat nopeasti – nämä kukat puolestaan kukoistavat pitkään

Tee asetelma näin:

 1. Muotoile kanaverkon palasta pallomainen ja laita se astian pohjalle. Puristele ja venytä verkkoa tarvittaessa siten, että se asettuu napakasti astian sisään eikä pääse esimerkiksi kukkien painosta kallistumaan. Voit varmistaa kukkateipillä, että kanaverkkopallo pysyy napakasti astiassa eikä liiku. Lisää astiaan vesi. Käytä myös leikkokukkavirkistettä.
  Keväinen kukka-asetelma kanaverkon avulla.
  Peitä kanaverkkoa lehdillä ja lisää ensimmäiset oksat, joilla haet asetelmaan toivottua muotoa.Annabelle Antas
 2. Puhdista ensin kukkavarsista alimpia lehtiä pois. Näin veteen ei jää lehtiä, jotka likaisivat vettä. Kukan olemus korostuu, kun poistat lehtiä kunnolla.
 3. Aloita oksista ja lehdistä. Leikkaa niihin uusi viisto imupinta ja työnnä kanaverkon rei’istä, jolloin ne asettuvat tukeen. Sijoita oksat ja lehdet asetelman pohjalle, jolloin ne piilottavat kanaverkkoa.
 4. Jatka kukkavarsien lisäämisellä. Leikkaa niihin uusi viisto imupinta ennen asetelmaan lisäämistä.
  Keväinen kukka-asetelma kanaverkon avulla.
  Lisää kukkavarsia ja oksia niin, että haluamaasi muoto vahvistuu. Verkko peittyy vähitellen. Lyhennä varsia tarvittaessa mutta jätä osa rennosti pidemmiksi.Annabelle Antas
 5. Tarkista lopuksi, että kanaverkko jää piiloon ja lisää tarvittaessa kukkaoksia ja lehtiä. Asetelma kestää viikosta kahteen. Lisää asetelmaan raikasta vettä päivittäin

Juttu on julkaistu Maalla-lehdessä 4/2024.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kanaverkon avulla keväisestä kukka-asetelmasta saa tyrmäävän upean – katso ohjeet!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.