Puutarha

Pullonkorkit kannattaa säästää: Niistä syntyy käden käänteessä kauniit kasvikyltit

Pullonkorkista askarreltu kasvikyltti on hauskan persoonallisen näköinen taimiruukussa tai viljelylaatikossa. Korkin lisäksi tarvitset kasvikylttiin vain grillitikun ja paksun tussin.

Kasvikylttejä ei voi koskaan olla liikaa. Niitä tarvitsee etenkin, jos esikasvattaa kasveja tai suorakylvää siemeniä avomaalle tai lavakauluksiin. Kasvikyltti muistuttaa, mitä mihinkin on kylvetty.

Kasvikylttejä ei välttämättä tarvitse ostaa kaupasta. Voit askarrella sellaisen itse esimerkiksi veistämällä sen pajunoksasta.

Myös viinipullonpullon korkit voi hyödyntää kasvikyltteinä, kun niiden pohjaan pistää grillitikun. Tarvitset korkkeja, jotka on valmistettu korkista.

Korkki on erinomainen askartelumateriaali, josta voi tehdä muun muassa pannunaluset, kynäpurkkeja ja jakkaran pehmusteen. Pullonkorkeista voi myös liimata kranssin.

Lue myös: Vau, mitkä viljelmät! Kasveja esikasvatetaan nyt vaikka missä purnukoissa – katso 13 kuvan kooste ja poimi parhaat ideat

Katso videolta, miten kasvikyltti tehdään pullonkorkista:

Kasvikyltti pullonkorkista syntyy hetkessä

Pullonkorkeista saa helposti kasvikyltit ilman liimaa tai mitään muutakaan erityistä askartelutarviketta.

Kasvikyltit kestävät ulkona vähintään yhden kesän. Tussiksi kannattaa valita permanenttitussi, jotta väri ei leviä vesisateessa.

Tarvikkeet yhteen kasvikylttiin:

Kasvikyltti pullonkorkista.
Pullonkorkista tulee mainio kasvikyltti, kun siihen pistää grillitikun. © Niclas Mäkelä

Lue myös Anna.fi: Valitsetko kesäkukiksi hempeät dianat vai orvokit trendisävyssä? Listasimme kauneimmat kesäkukat pihalle ja parvekkeelle

Tee näin:

  1. Pistä grillitikku noin parin sentin syvyyteen pullonkorkin sisään.
  2. Kirjoita tussilla kasvin nimi korkin päälle.
  3. Valmista! Voit nyt ottaa kasvikyltin käyttöön.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pullonkorkit kannattaa säästää: Niistä syntyy käden käänteessä kauniit kasvikyltit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.