Puutarha

Kevätkranssi julistaa kevään saapuvaksi! Sido upea ilmestys kevään kukkasista

Hurmaava kevätkranssi on helppo sitoa helmililjoista, narsisseista ja oksista valmiiseen kranssipohjaan.

Kevätkranssi narsisseista ja helmililjoista on kuin iloinen tervehdys kodin ovella. Kevään kukista sidottu kranssi vie ajatukset uuteen vuodenaikaan, vaikka ulkona maa olisikin vielä lumen peitossa.

Tetenarsissit ja helmililjat kestävät pitkään viileässä tilassa, eivätkä ota nokkiinsa pikkupakkasestakaan.

Kun kasvit kiinnittää kranssiin sipuleineen, ne säilyvät pitkään ilman kastelua. Sipulit täytyy vain irrottaa mullasta ja pestä vedellä, ja ne ovat valmiita sidottaviksi. Niitä ei tarvitse kastella, koska sipulissa on kaikki, mitä kukat tarvitsevat kukkiakseen.

Pääset kevätkranssin sidonnassa helpolla, kun käytät valmista kranssipohjaa. Jos haluat, voit myös sitoa kranssipohjan itse risuista.

Kevätkranssi narsisseista ja helmililjoista.
Kevätkranssin sitominen on nopeaa, sillä sidottavia kasveja on vain muutama. Oksat kannattaa tuikata vasta lopuksi kranssipohjan reunoille. © Pia Inberg

Katso videolta, miten kevätkranssi narsisseista ja helmililjoista sidotaan:

Kevätkranssi narsisseista ja helmililjoista – näin onnistut!

Hyödettyjä eli kukkimaan saatuja tetenarsisseja myydään puutarhakaupoissa ja kukkakaupoissa maalis-huhtikuussa. Helmililjoja puolestaan saa ensimmäisen kerran jo joulun alla.

Oksat voit poimia omalta pihalta tai maanomistajan luvalla metsästä. Maahan pudonneita risuja saa poimia jokaisenoikeudella.

Voit ostaa sipulikukat nuppuisina tai valmiiksi kukkivina. Saat varmimmin kauniin kranssin, kun sidot sen jo kukassa olevista sipulikukista. Säilytä kranssia viileässä tilassa.

Tarvikkeet:

Tee näin:

  1. Irrota kukkasipulit taimiruukusta ja poista multa juurista niin hyvin kuin pystyt. Pese sitten juuria vielä vesikulhossa.
  2. Mallaile kukkasipuleita kranssipohjan päälle ja solmi helmililjat pohjaan kiinni juuttinarulla. Sido solmu huomaamattomasti kranssin taakse.
  3. Sido narsissit helmililjojen väleihin lahjanauhalla. Jos narsissin varret ovat pitkiä, voit sitoa varsia vielä juuttinarulla. Solmi tarvittaessa juuttinarulla ripustuslenkki ripustuskohtaan.
  4. Viimeistele kranssi leikkaamalla oksista noin 15 cm pätkiä ja tuikkaamalla niitä kranssipohjan reunoihin.
  5. Ripusta valmis kranssi viileään paikkaan, jossa se säilyy pitkään kauniina. Sipulikukkia ei tarvitse kastela.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kevätkranssi julistaa kevään saapuvaksi! Sido upea ilmestys kevään kukkasista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.