Askartelu

Pääsiäiskranssi tuo kevään ensimmäiset merkit kotiin – katso 6 ihanaa ohjetta

Löydä näistä keväisistä kransseista omaan oveesi sopivin ja askartele se pääsiäiseksi.

Kranssi on koriste, jonka voi vaihtaa juhlapyhien, vuodenaikojen tai vaikka vain oman inspiraation mukaan. Pääsiäiskranssi kannattaa askarrella ihan jo siksi, että se tuo keväistä tunnelmaa kotiin.

Kranssit ovat helppoja ja kivoja askarteluhommia. Niihin käytetyt materiaalit ovat halpoja tai jopa ilmaisia. Niiden askartelu ei vaadi sen kummempia taitoja, vaan ne onnistuvat hyvin aloittelijaltakin ja valmistuvat tuossa tuokiossa.

Periteisesti kranssi on ripustettu ulko-oveen ilahduttamaan tulijoita, mutta yhtä hyvin ne sopivat sisälle. Kranssin voi ripustaa esimerkiksi seinälle tai ikkunaan. Hyvä paikka seinäkranssille on ruokapöydän pääty tai peili, jossa se on paraatipaikalla.

Koriste sopii hienosti myös pöytään kehystämään kynttilöitä tai tarjoiluastioita.

Lue myös: Pääsiäisaskartelu tuo kotiin juhlatunnelman – katso parhaat ideat ja ohjeet!

Helppo pääsiäiskranssi

Voit tehdä kauniin kranssin kokonaan luonnonantimista. Helpoimmalla pääset, kun koristelet valmiin kranssipohjan pajunkissan pehmeän pörröisillä nupuilla. Lopputulos on luonnollinen ja klassisen kaunis. Jos kaipaat kranssiin runsautta, liimaa sekaan höyheniä. Niillä saat halutessasi kranssiin myös värikkyyttä.

Tyylikkään minimalistinen kranssi syntyy puuhelmistä, jotka renkaaksi pujotettuina ovat kuin helminauha. Suuren valkoiset puuhelmet muistuttavat erehdyttävästi kanamunia. Helmien ympärille kiinnitetyt vihreät lehdet tekevät kranssista ihanan keväisen ja kepeän.

Aidoista munankuorista koottu upea kranssi on taattu puheenaihe pääsiäispöydässä. Säästä kranssia varten kaikki pääsiäisleivonnaisiin käyttämiesi kananmunien kuoret ja liimaa ne krassin muotoon. Koristeeksi riittää rusetille solmittu satiininauha.

Virittäydy pääisäisen tunnelmaan näiden kranssien kanssa.

Lue myös Anna.fi:stä: Tipu, trulli vai pupu? Vastaa 7 kysymykseen ja kerromme, mikä pääsiäishahmo olet!

Keväinen kranssi, joka sopii myös pääsiäiseen

Pääsiäiskranssin ei ole pakko koostua tavallisesti pääsiäiseen liitetyistä koristeista, kuten kananmunista, höyhenistä ja pajunkissoista. Voit askarrella keväisen kranssin esimerkiksi kuivakukista ja heinistä, joita tähänkin vuodenaikaan saa kukkakaupoista.

Kranssia ei tarvitse täyttää kokonaan, vaan se voi olla myös modernisti puolikuun muotoinen.

Jos haluat keväisen kranssin henkivän pääsiäistä, valitse väreiksi esimerkiksi keltaista, oranssia ja vaaleanvihreää – värejä, jotka tavallisesti liitetään pääsiäiseen.

Voit myös hyödyntää kranssiin jo kotoa löytyviä tarvikkeita. Pyörittele vaikkapa jämälangasta pieniä ”pääsiäismunia” tai taittele kirjan sivuista hienostunut kukkakranssi.

Nämä kranssit kelpaa jättää oveen pääsiäisen jälkeenkin!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäiskranssi tuo kevään ensimmäiset merkit kotiin – katso 6 ihanaa ohjetta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.