Puutarha

Neljä ihanaa ideaa kesäkeittiöön

Mikä olisi parempaa kuin kattaa pöytä puutarhaan tai terassille ja kokata auringossa? Nautitaan taas ajasta auringossa ja tuunataan kesäkeittiötä entistä ehommaksi.

Kesäkeittiön perustaminen ei vaadi aina paksua lompakkoa. Hauskimmat ideat ovat yleensä sellaisia, jotka voit toteuttaa itsekin.

Kesäkeittiökokonaisuuden voit nikkaroida hyvin pienin kustannuksin. Pikkuisen rouheammat materiaalivalinnat ovat pihalle huolettomat ja rennot.

Taustan rimoituksen voit toteuttaa edullisemmin hankkimalla muutaman siistin kuormalavan ja nikkaroimalla niiden eteen pöytätason. Työpöydän voit valmistaa itse betonista. Valmis betonikansi täytyy kuitenkin pintakäsitellä likaahylkiväksi ennen käyttöönottoa.

Valmistaudu pihakokkaukseen ajoissa ja aloita jo nyt näillä ideoilla:

keittiöpuutarhakirja
1. Kolmen daamin (Hanna Sumari, Kati Jukarainen ja Maria Kesänen) yhteistyön tuloksena syntynyt Keittiöpuutarha siemenestä lautaselle -kirja (readme.fi) innostaa sinut hyötytarhuriksi. Kirjassa on myös konkreettiset ruokaohjeet toteuttaa sadosta syötävää,

 

iso kesäkeittiö
2. Keväämmällä pihan apupöydällä istutetaan taimet ruukkuihinsa. Miellyttävä työkorkeus on aina tavoittelun arvoista. Kesän alussa apupöytä muuntuu kesäkeittiöksi ja hyllyt täyttyvät kesäkeittiön tarpeistosta. Kuva: Iblaursen

 

betonista-kotiin-ja-puutarh
3. Susanna Zacken ja Sania Hedengrenin Betonista kotiin ja puutarhaan -kirjassa (Mäkelä) on tarkka ja helppo ohje betonitason tekemiseen, .

 

laventeli seinäruukussa
4. Säästä tilaa ripustamalla yrtit kauniisiin seinäruukkuihin tai riippuviin amppeleihin. Kuvat: Iblaursen

 

Amppelit

 

Lue myös:

Tee itse riippuva kukkateline

Muista hygienia kesäkeittiössä

Yrtit tuoksuvat kesäkeittiössä

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neljä ihanaa ideaa kesäkeittiöön

Sinun täytyy kommentoidaksesi.