Puutarha

Oletko miettinyt, mitä piharemontti maksaa? Jennin perheen paritalon pihalle upposi sievoinen summa, mutta valmista tuli nopeasti

Jennin perheen paritalon pieni piha oli lähinnä huonokuntoista nurmikkoa. Koska pelkästään maansiirtoa oli edessä valtavasti, työhön otettiin ammattilaiset. Katso, mistä kustannukset pihamuutoksessa muodostuivat.

Paritalon pieni piha osoittautui Jenni Mäkelän perheelle vaikeaksi suunnitella. Toiveissa oli oleskelua, löhöilyä, ruoanlaittoa ja ruokailua perheen ja ystävien kesken. Kallion reunustama piha oli muodoltaan vaikea.

”Halusimme säilyttää vain pihan upeat syreenit sekä istutusaltaan ja korostaa kalliota”, Jenni kertoo.

Avuksi palkattiin pihasuunnittelija Laura Talo, jonka tekemän suunnitelman nähtyään Jenni päätti puolisonsa kanssa luopua remontin toteuttamisesta itse.

”Pelkästään maa-ainesta piti viedä ja tuoda takapihalle isohko määrä”, Jenni kertoo.

Lue myös: Vau! Tässä kodissa katse kiinnittyy hehkuviin väreihin – jääkaappikin on upea taideteos

Urakkahinnalla tehty remontti onnistui peruutusajalla vielä saman kesän aikana ja kesti kolme viikkoa. Lopputulos ylitti perheen odotukset.

”Erityisen tyytyväisiä olemme terassin kalliota myötäilevään muotokieleen. Se luo viimeistellyn vaikutelman. Jouduimme pihistämään vain tonttireunan kivimuurin korkeudesta, jotta kokonaishinta tippui hieman. Panostimme kokonaisuuden onnistumiseen.”

Toiveissa on lisätä takapihalle vielä valkokangas kesän lämpimiä leffailtoja varten. 

Lue myös Anna.fi: Rohkeat tapettikuosit kruunaavat Ellan kodin sisustuksen: ”Olen taipuvainen minimalismiin, mutta pyrkinyt siitä eroon”

Juttu julkaistu Dekossa 5/2024.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Oletko miettinyt, mitä piharemontti maksaa? Jennin perheen paritalon pihalle upposi sievoinen summa, mutta valmista tuli nopeasti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.