Pullopäärynä kypsyttää hedelmän suoraan lasipullon sisään.

Pullopäärynä on kesän veikein puutarhaniksi! Näin kasvatat päärynän pullon sisään

Pullopäärynä on illanistujaisten keskustelunavaus. Miten päärynä on saatu pullon sisään? Alkoholiin säilötty hedelmä säilyy hyvänä vuosia - ellei juoma kulu pullosta ennen sitä.

Pullopäärynä on hauska kokeilu hedelmäpuutarhurille! Tarkoituksena on kasvattaa päärynä suoraan lasipullon sisään ja säilöä se sinne alkoholin kanssa.

Kas näin!

Lue myös: Pirteä alkoholiton Hugo-mocktail

Pullopäärynä, tee näin:

Tarvitset:

päärynäpuun

puhtaita lasi – pulloja

metallilankaa

Lue myös: Päärynäreseptejä herkutteluun

Pullopäärynä kypsyttää hedelmän suoraan lasipullon sisään.

Pullopäärynä kypsyttää hedelmän suoraan lasipullon sisään.

Valmistusohje: Odota, kunnes päärynänraakileet ovat muutaman sentin paksuisia. Ujuta raakile varovasti sisään lasipullon suuaukosta.

Kiinnitä pullo metallilangan avulla tukevasti oksaan.

Poista pulloon päätynyt sadevesi mahdollisimman nopeasti kallistamalla pulloa varovasti. Toinen vaihtoehto on kiinnittää pullo puuhun niin, ettei vesi pääse valumaan aukosta sisään.

Loppukesällä päärynä kypsyy ja putoaa lopulta pullon pohjalle.

Irrota silloin pullopäärynä puusta ja lisää pulloon vahvaa alkoholia niin, että se peittää päärynän kokonaan.

Sulje pullo tiiviillä korkilla ja anna juoman maustua valolta suojatussa paikassa muutama kuukausi. Päärynä säilyy alkoholiin upotettuna vuosikymmeniä.

Entä sitten, kun juoma on juotu ja pullossa on vain yksinäinen päärynä? Pullon voi rikkoa ja herkutella hedelmän esimerkiksi drinkkiin soseutettuna.

Lue myös: Aperol Spritz – näin teet hittijuoman oikeaoppisesti!

Juttu on julkaistu Maalla-lehdessä 4/2019.

.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pullopäärynä on kesän veikein puutarhaniksi! Näin kasvatat päärynän pullon sisään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X