Sisustus

Bohota kotisi – näin luot boho-tyylin kotiin edullisesti

Näin luot kotiin boho-sisustuksen hippimäisen boheemin tyylin. Kalkkimaali, matot ja viherkasvit – niillä pääset jo pitkälle!

Väreillä leikittelevä boho-tunnelma syntyy, kun kodin sisustuksessa yhdistellään rohkeasti erilaisia materiaaleja ja värejä. Elämäniloa ja energiaa tulvivassa boho-sisustuksessa matot asetellaan luovasti vinoon, lipaston laatikosta pilkistää huonekasvi ja seinää koristaa näyttävä mandala.

Tärkeintä on, että koti on asukkaidensa näköinen, ja siellä on hyvä elää. Kirjailija ja boho-sisustaja Tara Langen vinkeillä luot kotiisi helposti boheemin bohotyylin.

Boho-sisustus kotiin, Tara Lange on boho-sisustaja
Intia on boho-sisustaja Tara Langen inspiraationlähde. Kuva: Tara Lange.

Intia innosti boho-tyyliin

Tara Lange innostui värikylläisestä bohotyylistä viimekeväisellä Intian matkallaan. Suomeen palattuaan hän kauhistui: pakkasta oli lähes 30 astetta ja kadut olivat lumivalkoisia.

Lue myös: Olen skandi-boho, mikä on sinun sisustustyylisi?

– Intiassa mikään ei ollut valkoista, vaan pinkkiä tai turkoosia. Olin matkan jäljiltä täynnä värejä ja päätin, että tännekin pitäisi saada väriä pikaisesti, Tara hymyilee.

Tara muutti matkan jälkeen uuteen asuntoon ja päätti tehdä siitä omannäköisensä paikan. Vähitellen kodista rakentui herkullisen värikäs boho-paratiisi, jota Tara esittelee Instagramissa runsaasti seuraajia keränneellä Bohocoloristafinland-sivullaan.

– Olen jo pitkään rakastanut värejä, joten en joutunut aloittamaan bohotyylin luomistakaan aivan alusta. Olin onnistunut keräämään kotiini jo useampia värikkäitä ja vähän rosoisia huonekaluja. Bohossa on tärkeää, että esineillä on merkitys ja tarina. Voin kertoa lähes kaikkien kotiini kierrätettyinä hankkimieni huonekalujen tarinan.

Boho rikkoo sisustamisen sääntöjä

Boheemin hipahtavana pukeutumistyylinä boho chic on ollut pinnalla pitkään. Viime vuosina tyyli on lyönyt läpi myös kodin sisustuksessa, jossa siitä käytetään nimeä boho decor. Kodin bohotyyli syntyy

Suunnitellessaan kotinsa uutta ilmettä Tara selaili Instagramia löytääkseen inspiraatiota bohoiluun. Sitten hän alkoi yhdistellä rohkeasti värejä ja huonekaluja toisiinsa. Koti täyttyi viherkasveista, sillä ne ovat tärkeä osa bohosisustusta.

– Kyselin pistokkaita ystäviltäni ja hankin uusia kasveja. Kasvit näyttävät upeilta ja parantavat myös huoneilman laatua.

Lue myös: Tämän viherkasvin haluat kotiisi – helppohoitoinen sisäilmanpuhdistaja

Boheemissa bohosisustuksessa säännöt on tarkoitettu rikottaviksi. Tarakin alkoi asetella kotinsa mattoja rohkeasti vinoon.

– Bohossa matot voi laittaa päällekkäin, vinoon tai jopa seinälle. Lipaston laatikosta voi pilkistää huonekasvi ja seinille maalataan koristeellisia kuvioita. Bohoilu on luovaa leikkiä, jossa koti elää jatkuvasti. Kotimme oli kuukausien ajan aina eri näköinen, kun lapseni tulivat kotiin, Tara nauraa.

Boho on väreillä leikittelyä

Bohotyylillä sisustettu koti on herkullisen värikäs. Tara kehottaakin bohoilusta innostuneita kokeilemaan rohkeasti seinien maalaamista.

Boho-tyyliin kuuluvat värikkäät seinät ja makramee
Makramee ja värikkäät seinät kuuluvat boho-tyyliin. Kuva: Tara Lange

– Eräs nainen otti minuun äskettäin yhteyttä ja kiitti saamastaan inspiraatiosta. Hän oli seurannut sisustusprojektiani sosiaalisessa mediassa ja huomannut, että maalasin tv-huoneeni kolmeen kertaan eriväriseksi. Kokeilin uutta väriä ja maalasin entisen päälle, kun aiempi väri ei tuntunutkaan oikealta. Nainen kertoi, että oli lykännyt omaa maalausprojektiaan, koska oli ajatellut, että hänen pitää olla varma värivalinnastaan aloittaessaan maalaamisen. Bohoiluani seuraamalla hän oli oivaltanut, että sisustamisessa saa heittäytyä, kokeilla ja erehtyä, Tara iloitsee.

Mikäli seinien maalaaminen tuntuu liian suurelta harppaukselta, liikkeelle voi lähteä maltillisemminkin.

– Monet aloittavat bohoilun maalaamalla kalkkimaalilla esimerkiksi hyllykön, johon voi laittaa muutaman viherkasvin. Kalkkimaalilla esineiden pintaan saa elävän ja hivenen rosoisen ilmeen.

Kaikkia voimakkaat värit eivät kuitenkaan miellytä.

– Kodissani saattaa toisten mielestä olla liikaa värejä ja yksityiskohtia. Tyttärenikään ei pidä värikkäästä bohotyylistä, joten olemme sisustaneet hänen huoneensa mustavalkoiseksi. Hillitympien värien ystäviä ilahduttaa varmasti se, että beigenkin sävyt kuuluvat bohoon.

Boho-tyyli kotiin, boho-sisustaja Tara Langen koti
Boho-tyyli voi olla myös vaalea. Kuva: Tara Lange

Taran mielestä tärkeintä on sisustaa kotinsa sellaiseksi, että siellä voi viihtyä ja rauhoittua.

– Vietän itse kolmen lapsen yksinhuoltajana paljon aikaa kotonani. Koti on minulle turvapaikka, jossa haluan virkistyä ja tuntea iloa. Herätessäni aamuisin värikylläisessä makuuhuoneessani, tunnen energian virtaavan ja ajattelen, että edessä on hauska päivä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Bohota kotisi – näin luot boho-tyylin kotiin edullisesti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.