Sisustus

Digiprintti sisustuksessa: suurkuvatulostus toimii tapetissa, ovissa ja kaakeleissa

Digiprintti eli suurkuvatulostus on yhä yleisempää myös yksityisten kotien sisustuksessa. Suuren digikuvan voi tulostaa paitsi tapetille ja sisustustarroihin myös vaikkapa koristekaakeleihin.

Digiprintti eli digitaalisesti tulostettu sisustustuote kotiin voi olla melkein mitä tahansa. Digiprintti on mahdollista saada esimerkiksi näihin materiaaleihin:

Sisustus on ollut kuuma aihe tulostusalalla jo hyvän aikaa, mutta erityisesti parin viime vuoden aikana monista toiveista on alkanut tulla todellisuutta myös tavallisten kuluttajien kodeissa. Digitaalinen sisustustulostus antaa suunnittelijoille tilaisuuden tehdä uudenlaisia kokeiluja ja avartaa käsityksiämme siitä, mitä sisustuksessa on mahdollista tehdä.

Vanerille tulostettuja tauluja voit teettää omista valokuvistasi.

Digiprintti vanerille on suurkuvatulostamisen uutuus

Plywood Print on pieni Helsingin Vallilassa sijaitseva yritys, joka tulostaa kuvia vanerille. Yritys on perustettu osaksi Laser Cut Studiota ja tarjoaa laajan valikoiman vanerisia tuotteita. Plywood Print käyttää ainoastaan kotimaista PEFC- ja FSC-sertifioitua koivuvaneria.  Heillä voit teettää tauluja ja kortteja kuvistasi sekä vaikka lasinalusia omin kuvituksin.

Keskikokoinen 30x45cm Original Plywood Print , joka tulostetaan 15mm paksuisella vanerilla, maksaa noin 60 euroa.

Maria Horgen ja Valokuvaaja ja trendiasiantuntija Jorunn Tharaldsen ja sisustusarkkitehti Maria Horgen toteuttivat yhteistyössä Canonin kanssa uuden upean tapettimalliston.
”Emme tienneet, että 1900-luvun alusta peräisin olevan kuviotapetin uustuotanto olisi edes mahdollista, ennen kuin olimme yhteydessä Canoniin. Canonin avulla olemme pystyneet uudistamaan sisustussuunnittelua käyttämällä digitaalista kuvaa ja tulostustekniikkaa.” Maria Horgen, toinen Dustyn perustajista

Suurkuvatulostuksella vanhoja tapetteja uustuotantoon

Kahden naisen intohimo vanhoihin rakennuksiin ja siitä syntynyt tapettikokoelma on hyvä osoitus siitä, mihin kaikkeen digitulostamisella voi yltää tänä päivänä. Tunnettu norjalainen sisustusvalokuvaaja ja trendiasiantuntija Jorunn Tharaldsen ja sisustusarkkitehti Maria Horgen kuvasivat yhdessä sisustuksia norjalaisissa perinnerakennuksissa, kuten upeassa Gimle Gårdin naisten salissa. Aluksi se oli vain naisten oma projekti. He olivat hullaantuneita vanhoihin rakennuksiin ja luontoon. Kuvilla ja värimalleilla he osoittivat, miten nämä värimaailmat linkittyvät yhteen. Myöhemmin syntyi ajatus tuottaa noita upeita tapettikuoseja uudelleen tuotantoon.

Projekti työstettiin Dusty-kirjaksi. Kirjassa on upeita värimalleja vanhoista sisustuksista ja väreistä, jotka eivät koskaan vanhentuneet tai menneet pois muodista.  Yhteistyössä Canonin kanssa ideoitiin miten kartanoiden vanhat tapettimallit saadaan muutettua moderneiksi, muokattavaksi tapettimalleiksi ja tuotevalikoimaksi. Canonin demolaitteilla ja asiantuntijoiden avustuksella testattiin ja tulostettiin ensimmäiset versiot tapeteista ja muista materiaaleista. Sen jälkeen tapetit tuotteistettiin kuluttajien saataville. Nyt tapetteja on mahdollista tilata koteihin neliöhintaan.  Dusty Gimle -tapettineliön hinta Norjassa on noin 35-50€/m2.

Keltapohjainen kielotapetti.
Kielokuvioinen tapetti otettiin uudelleentuotantoon.

Tharaldsenin kuvissa näkyi esimerkiksi alkuperäinen kielokuvioinen Art Nouveau -tapetti, jonka värit olivat vaaleita ja pehmeitä ja jossa oli kultatehoste. Parannellessaan digitaalisia kuvia yhdessä Tharaldsenin kanssa Canon pystyi osoittamaan, miten esimerkiksi Océ ColorWave 700 – ja Océ Colorado 1640 -suurkuvatulostustekniikoilla voitiin tulostaa Gimlen tapetin kuviot useissa alkuperäisistä väreistä sovitetuissa väreissä. Tästä innostuneena Tharaldsen ja Horgen päättivät käynnistää liiketoiminnan ja tuottaa historiallisista kuvioista uusia tuotteita nykypäivän asiakkaille. Dusty-mallisto julkaistiin Oslo Design Fair -messuilla tammikuussa 2018. Malliston nimi ”Dusty” (suomeksi himmeä) tulee historiallisten huoneiden himmeistä, hillityistä väreistä.

Valikoiman tuotteita voi tilata alkuperäisen värisinä, tai värejä voidaan mukauttaa asiakkaan toiveiden mukaan. Lisäksi samoja kuvioita voidaan nyt käyttää monenlaisissa sisustustuotteissa tapeteista ja lattiamateriaaleista kalusteisiin ja kankaisiin, mikä lisää kaupallisia mahdollisuuksia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Digiprintti sisustuksessa: suurkuvatulostus toimii tapetissa, ovissa ja kaakeleissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.