Sisustus

Mikä loiste! Espoolainen Erkki on varsinainen jouluvalomies – tämä näky saa ohikulkijat hiljentämään vauhtia

 Erkki Meriluodon joulupihaa on jopa saavuttu ihastelemaan varta vasten. Näyttävä valaistus on saanut aikaan jopa pientä kilpavarustelua espoolaisella omakotitaloalueella. 

Espoolaisen Erkki Meriluodon, 40, jouluvaloja kelpaa ihastella. Kattilalaaksossa sijaitsevan omakotitalon pihan jokainen tuija on kääritty kuusivaloihin ja räystäissä kulkee kymmeniä metrejä valoketjuja liki kaikissa sateenkaaren väreissä.

Erkkiä voisi kuvailla varsinaiseksi jouluvaloharrastajaksi. Hän on jo useamman vuoden ajan asentanut kotinsa edustalle näyttävät valot, usein jo reippaasti ennen joulua. Viime vuonna lokakuussa, nyt marraskuun ensimmäinen päivä.

”Lokakuussa tulee paine, että noniin, pikku hiljaa pitäisi tehdä jotain jouluvalojen suhteen. Tämä on ehkä samanlaista kuin se, kun luovilla ihmisillä tulee tarvetta luoda jotain”, Erkki kertoo.

jouluvalot
Pihan jokainen tuija on kääritty kuusivaloihin. Kuva: Erkki Meriluodon kotialbumi

Valojen asentaminen on kova urakka. Yleensä se vaatii päivän ahkeroinnin, mutta työn tuloksen näkee heti – se onkin Erkin mukaan parasta näyttävissä jouluvaloissa.

”Aika synkkäähän täällä olisi ilman valoja, joten tämä on oma panokseni synkkyyden poistamiseen. Naapurit kiittävät.”

Erkin jouluvalaistus on saanut aikaan jopa pientä kilpavarustelua espoolaisella omakotitaloalueella.

”Naapuri alkoi myös itse asentaa jouluvaloja heti, kun näki minun laittavan valot. Kyllä se pientä painetta aiheuttaa.”

Lue myös: Jouluvalot x 10 – katso ohjeet ja askartele itse kauniit jouluvalot

jouluvalot
Erkki ei ole tyytynyt vain yksivärisiin valoihin. Värit ovat se juttu tässä jouluvalaistuksessa. Kuva: Erkki Meriluodon kotialbumi

Perheen pienempien pyhiinvaelluskohde

Komeat jouluvalot ilahduttavat naapureiden lisäksi myös muita alueella kulkevia.

”Pari päivää sitten ilmaislehtien jakaja pysähtyi postilaatikolla ja kovasti kehui, kuinka aina katselee valoja ohiajaessaan.”

Toisinaan paikalle saavutaan varta vasten. Viime vuonna Erkin lapsen päiväkotiryhmä teki retken päiväkodista katsomaan pihan loistoa.

”Niistä on tullut pyhiinvaelluskohde lapsille. Kun asensin tämän vuoden valoja, poika sanoi, että isi on jouluvalomies.”

jouluvalot
Säihkyvät valosarjat tekevät talon sisäänkäynnistä kutsuvan. Kuva: Erkki Meriluodon kotialbumi

Lue myös: Kausivalot ulos – tarkista nämä asiat, ennen kuin ripustat

Uusia valoja joka vuosi

Vaikka Erkin pihavalaistus ei vielä ole aivan yhtä runsas kuin amerikkalaistyylinen jouluvalaistus, joka vuosi valoja tulee lisää ja näky muuttuu aina vain valoisammaksi.

”Inspiraatio on tullut ehkä hieman sattumalta sellaiseksi, että eri suunnista kokonaisuutta katsoessa on kehissä eri värejä.”

Talon päädyssä tielle päin on kaikkein värikkäintä. Talon etupuolella on taas tasaisen lämpimän keltaiset valot. Valoja katsomaan tulleet perheen pienimmät ovat kuitenkin sitä mieltä, että jotain puuttuu vielä.

”Pitäisi tulla porofiguureja ja tonttuja. Toiveita kuulee myös välkkyvistä ja soivista valoista.”

Jouluvalot saavat valaista Erkin pihaa koko pitkän talven, sillä yleensä hän ottaa valot pois vasta helmikuun puolivälissä. Valoketjut hän pakkaa rullalle autotalliin odottamaan seuraavaa kautta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mikä loiste! Espoolainen Erkki on varsinainen jouluvalomies – tämä näky saa ohikulkijat hiljentämään vauhtia

Ihana

Hienot on, kiva että joku viitsii ahertaa toisten iloksi🤗🤗🌲

Katriina

Onpa todella kauniiksi laitettu. Täytyy olla taitoa tuossakin hommassa. Ei se kaikilta suju.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.