Jouluvalot x 10 – katso ohjeet ja askartele itse kauniit jouluvalot

Jouluvaloja voi koristella sisällä ja ulkona monin tavoin ja pienellä vaivalla. Katso vaihtoehdot ja löydä suosikkisi! Yksinkertaiset tarvikkeet löytyvät usein jo varastoista.

Usein tutut jouluvalot tulee ripustettua vuodesta toiseen samalla tavalla, mutta vaihtoehtojakin on. Kokosimme avuksesi kymmenen erilaista tapaa koristella jouluvalot. Näiden ohjeiden avulla pimeästä vuodenajasta tulee valoisampi.

Lue myös: Jouluvalot 7 tavalla – ideoita jouluvaloilla sisustamiseen

Jouluvalot 10 eri tavalla – joko itse askarrellen tai tuunaten

Valosarja ja paperia, lankaa tai valmis koriste – pääset pitkälle jo muutamilla tarvikkeilla.

Anna sanomalehdelle ja kirjalle uusi elämä, ja askartele sanomalehden ja kirjan sivuista kauniita esineitä ja koristeita. Eri paksuisista painetuista papereista kiepautetut tötteröt led-valosarjan lamppujen päällä luovat pehmeän ja kauniin valon.

Valmiiseen valosarjaan voi askarrella kauniit paperilieriöt mulperi- ja kuultopapereista.

Jouluaiheisesta paperista leikatuista kiekuroista ja valosarjasta syntyy helposti kaunis koriste. Askartele itse  tunnelmavalot joulukotia valaisemaan. Kauniit koristeet vaativat vain vähän sorminäppäryyttä, valmiin valosarjan ja kauniita papereita. Katso ohje!

Lue myös Anna.fi:stä: Origami-laatikoilla tuunattu valosarja

Valoryijy loistaa lempeän pehmeää valoa pimeisiin iltoihin.Trendikäs valoryijy sopii skandinaaviseen sisustukseen. Erityisen hyvin vaalea ja pieni ryijy sopii Pohjolan pimeisiin iltoihin, kun ryijyyn lisää valot. Valoryijy menee suorastaan valoteoksesta.

Nyt löytyi vanhoille pitsiliinoille käyttöä. Kaiva esiin käyttämättöminä lojuvat pitsiliinat ja tee helppo valotaulu tai vaikka monta. Jollei kotoasi löydy sopivaa liinaa, niin kirpputoreilta löytyy pitsiliinoja joka lähtöön. Pitsiliinasta tehty valotaulu tuo kotiin ihanaa tunnelmaa. Katso ohje!

Helppotekoinen kattokruunu tuo pimeään iltaan kaunista valoa. Tarvitset vain valosarjan ja korin.

Pue pihan kesäkoristeista tuttu lintuhäkki talviasuun ja nosta viileään mutta talvisäiltä suojattuun paikkaan. Valoa hehkuva kokonaisuus piristää ajattomana koko kaamosajan.

Solmeile pimeiden iltojen iloksi ihastuttava, boho-henkinen makramee valosarjalle. Makrameen solmeilu on helppoa ja koukuttavaa. Makramee-tekniikalla tehdyt pienet varjostimet tehdään perussolmuilla suoraan hehkulampun muotoisten led-valojen päälle.

Lumen valkoisuuttaa ja tähtien tuiketta, siitä on tämä tupsukoristeltu valosarja tehty. Luonnonvalkoisesta villasta kieputellut tupsut on ripustettu ohueen pellavalankaan, ja valosarjaksi on valittu herkkä kuparin värinen led-valolanka. Katso ohje!

Tupsuista askarreltu valokirjain on pehmoisuudessaan ihastuttava katseenvangitsija. Kierrätä kirjaimeen kotonasi olevat jämälangat, pahvia ja vanha valosarja. Tupsuista tehty valokirjain on helppo ja hauska askartelu, ja sisustuskirjain on helppo tehdä yhdessä lapsen kanssa.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jouluvalot x 10 – katso ohjeet ja askartele itse kauniit jouluvalot

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X