Sisustus Tilaajille

Haluatko oppia rohkeaksi värien käyttäjäksi? Kokeile colour-blockeja! 

Sisustukseen kaivataan nyt ­valkoisen ja harmaan ­rinnalle sävyjä ja väripareja, jotka ­ilahduttavat. Toimivat väriyhdistelmät voivat olla hyvin yllättäviä.

Suomalaiset ovat tunnetusti valkoisen, harmaan ja ­beigen ystäviä, mutta värit ovat hiljalleen ­soluttautuneet myös ­meidän koteihimme. 

Värikokemukseen vaikuttaa niin tila, valaistus kuin ihminen itsekin. Havaittu väri on riippuvainen muun muassa valaistuksesta, ympäröivistä väreistä ja katsomiskulmasta. Sisustusidea kannattaa siis testata aina siinä tilassa ja valaistuksessa, johon se toteutetaan.

Värien yhdistelemiselle ei ole mitään yleispäteviä harmoniasääntöjä, vaikka monet oppaat niin väittävät. Värit eivät kuitenkaan muutu sattumanvaraisesti, vaan niiden kontrastisääntöjä ja lainalaisuuksia voi oppia kokeilemalla. 

Lue myös: Ota värit käyttöön ja sisusta kaikki sävy sävyyn

Älä ­arkaile värimaailmojen vaihtelua 

Seinien maalaaminen on ­perinteinen ­tapa saada värillinen tausta ­sisustukselle. Älä ­arkaile eri värimaailman käyttöä eri ­huoneissa, vaan luo ­rohkeasti haluttu tunnelma ­kyseiseen ­huoneeseen, vaikka se ­poikkeaisi viereisestä ­tilasta.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.