Sisustus Tilaajille

Löytyykö sinunkin kotoasi Kivi-tuikku tai 24h-astiasto? Suunnittelija Heikki Orvola paljastaa ikisuosittujen esineiden syntytarinat

Tuttujen astioiden ja rakastettujen sisustusesineiden suunnittelija Heikki Orvola esittelee Suomen lasimuseon kesän näyttelyssä myös uniikkia lasi- ja kirjontataidettaan. Yksi Orvolan tunnetuimmista töistä on Kivi-tuikku.

Muotoilija Heikki Orvolan esineistä yksi on levittäytynyt melkein joka kotiin: Kivi-kynttilälyhty. Iittala valmistaa sitä yhä, ja ­aiemmin tuotannossa olleet värit liikkuvat vintagena. Tuikun syntytausta vuodelta 1988 ei kuitenkaan ole kaikille tuttu:

”Tein Kivi-tuikun ensin Marimekolle, kun tein sinne kankaita”, Heikki Orvola kertoo.

Hän on suunnitellut monista materiaaleista, eniten lasia ja keramiikkaa, mutta myös kankaita ja emalia. Suomen lasimuseossa esillä oleva retrospektiivinen näyttely kertoo pitkästä urasta.

”Erityisesti näyttelyssä kannattaa syventyä uniikkilasiin, jota ei muuten usein näe”, hän antaa vinkin.

Tuoreimmat teokset ovat tältä vuodelta.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.