Sisustus Tilaajille

Oletko ostamassa itämaista mattoa? Nämä 5 asiaa sinun tulee tietää, paljastaa huutokauppias

Itämaiset matot ovat nyt kovassa huudossa. Huutokauppa Helanderin Mika Sirèn kertoo, mistä käsintehdyn itämaisen maton tunnistaa ja paljonko sellaisesta kannattaa maksaa.

Itämainen matto on monen haaveissa. Sellaisia on myytävänä erikoistuneissa mattokaupoissa, nettikaupoissa ja käytettyinä. Vaan mistä tunnistaa laadukkaan maton ja millaiseen mattoon kannattaa sijoittaa rahansa?

Huutokauppa Helanderin omistaja, toimitusjohtaja ja meklari Mika Sirèn on huutokaupannut yli tuhat itämaista mattoa. Hän on käynyt Iranissa seuraamassa mattojen valmistusta ja pitänyt työväenopistossa luentoja siitä, miten käsin solmitun itämaisen maton erottaa koneella tehdystä itämaisesta matosta.

Pyysimme Sirèniä vastaamaan viiteen yleiseen kysymykseen itämaisista matoista. Tämä juttu on itämaisen maton ostajan opas.

Haluaisitko ostaa itämaisen maton? Huutokauppa Helanderin Mika Sirèn kertoo, mistä käsintehdyn itämaisen maton tunnistaa ja paljonko sellaisesta kannattaa maksaa.
Mika Sirèn on huutokaupannut yli tuhat itämaista mattoa. Hyvin vanhoilla ja kuluneillakin itämaisilla matoilla on jälleenmyyntiarvoa. Kuva: Anni Reenpää

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.