Sisustus Tilaajille

Keittiön yläkaapeissa on kyse tilasta, tarpeesta ja tyylistä

Uuteen keittiöön valintoja tehdessä yläkaappien määrästä, muodosta ja avoimuudesta on monta vaihtoehtoa, joissa kaikissa on omat puolensa.

Yläkaapit vai ei? Valinnan ei onneksi tarvitse olla näin jyrkkä. Keittiötä suunnitellessa kannattaa selvittää, mihin kaikkeen säilytystilaa tarvitaan ja kuinka paljon. Mahtuvatko kaikki astiat ja kuivat elintarvikkeet alakaappien laatikoihin vai tarvitaanko niille tilaa yläkaappeihin?

Kun tarvittava tila on selvillä voidaan miettiä, onko yläkaappeja pakko olla seinästä seinään vai riittääkö yksi tai kaksi yläkaappia esimerkiksi korkean kaapin vieressä tai omana elementtinään seinällä.

Savenväriset kaapistot reunustavan takaseinän keskelle jätetyn työskentelytilan ja tekevät keittiön ilmeestä kolmiulotteisen.
Savenväriset kaapistot reunustavan takaseinän keskelle jätetyn työskentelytilan ja tekevät keittiön ilmeestä kolmiulotteisen. Yläkaapeissa on käytetty kahta eri syvyyttä. Mataliin ja syviin yläkaappeihin kannattaa säilöä vain harvoin tarvittavia tavaroita. Kuva: Mirva Kakko

Yläkaappien malli vaikuttaa paitsi ilmeeseen myös käytettävyyteen. Matalan ja leveän yläkaapin avulla voi luoda illuusion leveämmästä tilasta. Se rytmittää myös tavaroiden paikkoja. Yhden oven taakse on luontevaa mahduttaa kaikki samanlaiset astiat: esimerkiksi kaikki juomalasit yhteen kaappiin.

Jos tilaa on vähän, voi olla tarpeen ottaa koko huonekorkeus käyttöön ja valita mahdollisimman korkeat yläkaapit. Yhtenäinen korkea yläkaapin ovi luo tilaan korkeutta. Tätä voidaan käyttää tehokeinona myös matalassa huonetilassa. Tällöin voidaan kuitenkin keventää keittiön ilmettä valitsemalla vähemmän syvät yläkaapit.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.