Sisustus

Keittiön täysremontti 9000 eurolla – olisitko arvannut, että kaapistojen osuus kustannuksista on näin pieni

Sisustussuunnittelija Anna-Matilda Toivolan keittiössä keltainen 60-luku vaihtui seesteiseen ja valoisaan tyyliin. Lue, mistä keittiöremontin kustannukset koostuvat.

Sisustussuunnittelija Anna-Matilda Toivola suunnitteli omaan myytävään asuntoonsa keittiön, jonka halusi alleviivaavan asunnon kokonaistunnelmaa. Huoneistoremontissa 60-luvulta siirryttiin rytinällä 2020-luvulle.

”Kaikki purettiin betonille ja tehtiin uudelleen. Tavoitteena oli remonttivapaus vuosikymmeniksi eteenpäin. Halusin myös näyttää, että tämän päivän sisustustyyli sopii vanhaan taloon.”

ENNEN: 1960-luvun asunnon keittiö oli alkuperäinen. Kaapistot olivat valitettavan huonossa kunnossa, eikä niitä voitu säästää. Finnish House Design -yritystään pyörittävä Anna-Matilda Toivola suunnitteli tilaan täydellisen muutoksen. Instassa: @annammatilda
ENNEN: 1960-luvun asunnon keittiö oli alkuperäinen. Kaapistot olivat valitettavan huonossa kunnossa, eikä niitä voitu säästää. Finnish House Design -yritystään pyörittävä Anna-Matilda Toivola suunnitteli tilaan täydellisen muutoksen. Instassa: @annammatilda © Anna-Matilda Toivola

Remontissa tehtiin itse kaikki mahdollinen purusta, pohjatöihin ja pintoihin sekä kalusteiden kokoamisesta asennuksiin, mihin meni noin kolme viikkoa. Vain sähkö- ja putkiasentajien työ ostettiin.

”Keittiö on Ikean mallistosta, mutta sille sai pitkän takuun. Panostimme kodinkoneisiin ja asensimme esimerkiksi tilavat ja toiminnalliset alalaatikot kaappien sijaan. Toiselta puolelta jätin yläkaapit pois tuodakseni tilaan avaruutta, mutta ostaja voi halutessaan asentaa siihen esimerkiksi avohyllyt. Kokonaisuus on tyylikäs, tilava, ja näkymät ovat kauniit myös muualle asuntoon.”

Lue myös: Hilla ja Mika remontoivat kaksiosta kolmion – lopputulos on upea!

JÄLKEEN: 68-neliöisestä asunnosta haluttiin yhtenäinen kokonaisuus. Keittiön sävyksi valittiin ajaton ja tyylikäs greige, joka on neutraali ja moneen tyyliin sopiva. Keittiön mallina on käytännöllinen tupla-i, joka mahdollistaa kahden kokin työskentelyn samaan aikaan. Uuni ja mikro nostettiin kaappiin ergonomian takia.
JÄLKEEN: 68-neliöisestä asunnosta haluttiin yhtenäinen kokonaisuus. Keittiön sävyksi valittiin ajaton ja tyylikäs greige, joka on neutraali ja moneen tyyliin sopiva. Keittiön mallina on käytännöllinen tupla-i, joka mahdollistaa kahden kokin työskentelyn samaan aikaan. Uuni ja mikro nostettiin kaappiin ergonomian takia. © Anna-Matilda Toivola

Lue myös Anna.fi: Sohva kierrätyskeskuksen laverista – Sannin vuokrakoti pursuaa mahtavaa pihistelyä

Juttu on julkaistu Dekossa 3/2024.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Keittiön täysremontti 9000 eurolla – olisitko arvannut, että kaapistojen osuus kustannuksista on näin pieni

Sinun täytyy kommentoidaksesi.