Sisustus

Hilla ja Mika remontoivat kaksiosta kolmion – lopputulos on upea!

Erikseen ja yhdessä sijoitus-mielessä asuntoja remontoineet Hilla ja Mika päättivät asettua aloilleen. Päätöksessä auttoi unelma-asunto meren äärellä, jota remontoitiin lopulta viisi kuukautta.

Viisi kuukautta. Niin kauan kesti remontti Hillan ja Mikan kaksiossa, kun kaikki laitettiin uusiksi. Asukkaiden mukaan lopputulos on kaiken vaivan ja stressin arvoinen.

Kaksiosta remontoitiin kolmio

Mikan ja Hillan asunto oli aiemmin läpitalon kaksio, josta he remontoivat kolmion viidessä kuukaudessa. Asunnon sijainti meren äärellä Helsingin kantakaupungissa inspiroi heitä valitsemaan luonnonläheisiä värejä.

Asunnon eteisestä astutaan suoraan valoon keittiön viereisestä oviaukosta. Kulku keittiön läpi päämakuuhuoneeseen on toiminut arjessa erinomaisesti.

Avoin keittiö-olohuonetila on kooltaan jättimäinen, mistä kertoo jo niemeke, jolla on syvyyttä 120 senttimetriä. Siinä on säilytystilaa kummallakin puolella. Niemekkeen olohuoneen puolen kaapinovien takaa löytyy muun muassa arjessa vähemmän käytettyjä posliiniastioita ja suurempia kulhoja.

Hillalla on silmää yksityiskohdille. Sohvapöydän peilipinta toistuu niemekkeen päällä olevassa Hayn kannussa, joka toimii myös maljakkona.

Kodin näyttävä tummapuinen keittiö sijoitettiin remontissa olohuoneen ja makuuhuoneen väliin. Aiemmin keittiö sijaitsi erillisessä makuuhuoneessa. Pähkinäpuiset ovet ovat A.S. Helsingön mallistosta. Sähäkkyyttä lisäävät paksureunaisiksi tehdyt Caislan kivitasot. Pariskunnasta molemmat kokkaavat mielellään lähes päivittäin. Suuri keittiö on ollut yksi remontin onnistuneimpia asioita.
Kodin näyttävä tummapuinen keittiö sijoitettiin remontissa olohuoneen ja makuuhuoneen väliin. Aiemmin keittiö sijaitsi erillisessä makuuhuoneessa. Pähkinäpuiset ovet ovat A.S. Helsingön mallistosta. Sähäkkyyttä lisäävät paksureunaisiksi tehdyt Caislan kivitasot. Pariskunnasta molemmat kokkaavat mielellään lähes päivittäin. Suuri keittiö on ollut yksi remontin onnistuneimpia asioita. © Mikael Pettersson

Mikä on parasta kodissanne?

Hilla: Keittiö on mielestämme upea ja toimiva. Pähkinäpuiset ovet, kivitasot ja kauniit valaisimet ovat tehneet siitä kodin rohkean katseenvangitsijan.

Mihin remontissa panostettiin?

Mika: Tässä remontissa halusimme panostaa laadukkaisiin materiaaleihin ja toimivuuteen sekä siihen, että tästä tulisi pitkäaikaisempi koti. Yksi aikaa ja raahaa vievistä projekteista oli koko asunnon sähköjen uusiminen, kaikki katot verkotettiin ja seinäpinnat uusittiin.

Hilla: Teimme pintamateriaaleissa rohkeita valintoja ja panostimme tyylikkyyteen. Lattian olisi voinut tehdä paljon edullisemminkin ja siinä olisi voinut säästää rahaa, mutta halusimme lattiasta laadukkaan. Tamminen chevron-parketti antoi kokonaisuudelle tavoitellun ilmeen.

Lue myös: Salovaaran perhe vaihtoi uniikista asunnosta toiseen: halkokellarista viistokattoiseen ullakko-loftiin

Trendrumilta hankittu pähkinäpuinen Nova-ruokapöytä sointuu keittiön pintojen kanssa tyylikkäästi yhteen. Ruokapöydän tuolit hankittiin Kodin1:stä. Pöydän päälle tunnelmallisen valon antaa Ingo Maurerin Zettel’z 5-valaisin.
Trendrumilta hankittu pähkinäpuinen Nova-ruokapöytä sointuu keittiön pintojen kanssa tyylikkäästi yhteen. Ruokapöydän tuolit hankittiin Kodin1:stä. Pöydän päälle tunnelmallisen valon antaa Ingo Maurerin Zettel’z 5-valaisin. © Mikael Pettersson

Mitkä ovat neuvonne suuriin remontteihin?

Mika: Asunnon remontti kesti viisi kuukautta. Se on raskas ponnistus muun arjen keskellä, vaikka ei itse remppaa tekisikään.

Hilla: Määrittele realistinen budjetti remontille, mutta varaa myös reilusti ylimääräistä yllätysten varalta. Niitä tulee aina.

Lue myös Anna.fissä: ”Punaisen värin teoria” alkoi levitä laajasti – sisustusvinkki jakaa jyrkästi mielipiteitä

Mitän vietätte aikaa kotona?

Hilla: Viihdymme paljon kotona kaksin. ­Arkena tykkäämme kokata ja viikonloppuisin viettää rauhallisia pitkiä aamuja.

Lue myös: ”Emme edes harkitse materiaalien tuomista Kiinasta” – Kannattaako Suomessa vielä pyörittää sisustusmuotoilun yrityksiä? 4 yritystä kertoo, miltä alan tulevaisuus näyttää

Juttu on julkaistu Dekossa 3/2024.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hilla ja Mika remontoivat kaksiosta kolmion – lopputulos on upea!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.