Sisustus

Keittiötrendit 2024 ovat täynnä upeita materiaaleja: pinnalla nyt väri, metalli ja linjakkuus

Taivaansininen villitsee keittiössä lämpimän ruskean väriparina. Pintojen tekstuureista erityisesti pystyurat luovat ajatonta linjakkuutta, ja metalli puskee läpi materiaaleissa.

Keittiötrendit vuonna 2024 ovat rohkeiden päätösten ja persoonallisen ilmeen puolella. 

Vahvoja värejä

Raikas vaaleansininen on liukunut muodin puolelta keittiökalusteisiin. Upea väripari syntyy, kun sinisävyn yhdistää tummaan viininpunaiseen.

Sävy sävyyn trendi toimii myös keittiössä. Kun taso ja kaapisto ovat samanväriset ja malliltaan selkeälinjaiset, päästään keittiössä lähelle huonekalumaisuutta. Huomaa myös, että pieni keittiö avartuu, kun osa yläkaapeista korvataan keveillä avohyllyillä. Aina ei tarvita edes keittiöremonttia, sillä keittiökaappien ovet voi maalata uudelleen.

Lue myös: Liioittelu ja leikki ovat vuoden 2024 sisustustrendeistä yllättävimmät: ”Leikki kehittää kykyä ajatella toisin”

Näyttävät materiaalit

Vuoden tulokkaita ovat näyttävät materiaalit, joissa materiaali näkyy selvästi ja luonnetta tuodaan pintakuvioinnilla. Laatat ja kaapinovet saavat nyt urat, jotka ovat trendikkäimmät pystysuuntaisina. Pystysuorat linjat korottavat visuaalisesti. Kaapinovi näyttää mittaansa korkeammalta ja pystyuraisella laatalla tehty seinä kasvaa korkeutta.

Ruostumaton teräs on jälleen ajankohtainen sekä kiiltävänä että harjattuna. Sävynä uutena tulokkaana on tumma gun metal, joka näyttää erityisen hyvältä tumman puun parina.

Lue myös: Toimivan kodinhoitohuoneen suunnittelu – asiantuntija esittelee kaksi näyttävää ratkaisua lapsiperheen kodinhoitohuoneeksi

Huomio yksityiskohtiin

Keittiöissä panostetaan nyt yksityiskohtiin. Tämä voi näkyä niin vetimien persoonallisessa valinnassa kuin myös muodoissa. Huonekaluissa nähtävät pyöreät muodot ovat pinnalla keittiöissäkin. Nyt nähdään pyöristettyjä saarekkeita ja reunakaappeja, jotka tekevät keittiöstä lempeälinjaisen ja keventävät etenkin suurta kaappimäärää visuaalisesti.

Lue myös Anna.fissä: ”Punaisen värin teoria” alkoi levitä laajasti – sisustusvinkki jakaa jyrkästi mielipiteitä

Kaaret saapuvat! Kotimaisen Arkkenin Kaari-ovi pyöristää keittiön kulmat. Pehmeä muotokieli on toimiva vastapari jyrkemmille materiaaleille, kuten metallille.
Kaaret saapuvat! Kotimaisen Arkkenin Kaari-ovi pyöristää keittiön kulmat. Pehmeä muotokieli on toimiva vastapari jyrkemmille materiaaleille, kuten metallille. © Arkken

Juttu on julkaistu Dekossa 3/24.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Keittiötrendit 2024 ovat täynnä upeita materiaaleja: pinnalla nyt väri, metalli ja linjakkuus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.