Sisustus Tilaajille

Riitta ja Jukka ostivat romahtamaisillaan olleen mörskän ja remppasivat siitä perheelleen unelmien rantatorpan

Riitta Lehtimäki ja hänen puolisonsa Jukka Jokinen rakastuivat romahtamaisillaan olevaan satavuotiaaseen huvilaan. Kattavan remontin jälkeen Kiljuskärjen mökistä on sukeutunut perheen ja ystävien kesänvieton keskipiste.

”Ryhdyimme mökkiläisiksi, koska perheellämme ei ollut Helsingissä 2000-luvun omakoti­talobuumin aikaan varaa yhteen lisämakuuhuoneeseen. Lapsiperheen tilantarve korvensi mieltä, ja turhauduimme, kun jätimme turhaan useita tarjouksia.

Äitienpäiväreissulla 2001 mieheni vanhempien mökillä saimme tietää vastarannan vanhan huvilan olevan myynnissä. Mies lähti viikon työmatkalle, ja sillä aikaa minä ja lapset kävimme appiukon kanssa katsomassa mörskää sisältä.

Todellakin mörskää, sillä mökillä ei ollut lomailtu vuosikymmeniin. Tontti oli kasvanut umpeen, ja katto oli romahtamassa. Ei tullut tietä eikä sähköä, ei ollut huussia, saunaa eikä laituria.

Silti meihin iski hulluus. Ostimme noin 66 000 eurolla mökkiaihion, jonne pitäisi kulkea veneellä ja elää kynttilän valossa. Moderneja sähkötyökaluja voisi käyttää vain ­aggregaatin avustuksella. Emme oikein hahmottaneet, mitä saareen rakentaminen tarkoitti.

Riitta Lehtimäki mökillään Akaassa. Tiskikone on tarpeen, kun pöydän ääressä on kymmenenkin henkeä. Sen talviteloille asettaminen vaatii hieman vaivaa, jos mökki jää kylmilleen.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.