Sisustus

Kööpenhamina: 3 x street food

Edessä viikonloppureissu Köpikseen? Jos haluat syödä hyvin ja edullisesti, tsekkaa nämä streetfood-vinkit!

20460512566_811a05a365_k

Torvehallerne lähellä Strøgetiä Viisi vuotta toiminut kauppahalli Torvehallerne on kahden kauppahallin muodostama ruokakeidas, jonka ulkopuolella on ulkoravintoloiden lisäksi myytävänä hedelmiä ja vihanneksia. Kauppahalleissa on useita ravintoloita, ja täällä voit maistella herkkuja pizzoista smørrebrödiin ja kakuista viineihin. Ihania salaatteja. Täältä voit myös hankkia tuliaisiksi öljyjä, mausteita tai suklaata. Voit myös ostaa piknik-tarpeet mukaan päivän retkellesi. Kohtuuhintainen ja avoinna myös sunnuntaisin. Torvehallerne, Frederiksborggade 21.

IMG_0821

 

Flag

Kødbyen Vesterbrossa aseman tienoilla Kirjavalla, Helsingin Sörnäistä muistuttavalla työläisten ja maahanmuuttajien teurastamoalueella on liha- ja kalatukkuja, mutta nykyään myös liuta hyviä ravintoloita. Kööpenhaminan vilkkaimman iltaelämän lisäksi Vesterbron kaupunginosassa kuhisee gallerioissa ja näyttelyissä. Ravintoloita löytyy erityisesti Istedgadella ja Vesterbrogadella, viehättävimpänä katuna pidetään Værnedamsvejiä. Rautatieaseman päässä voi olla levotonta tai jälkiä pornobisneksestä, mutta jatka sitkeästi eteenpäin. Ruokatorin 70 kojua tarjoavat edullisia ja yllättäviä herkkujaan kesällä lauantaisin ja sunnuntaisin. Fiskebaren on tunnetuin kala- ja mereneläväravintola. Ruokatori Kødbyen, Flæsketorvet.

Fiskebaren, Flæsketorvet 100.

DSC_4549 kopier

Papirø keskustassa Aivan ydinkeskustassa on uusi streetfood-ruokapaikka paperisaarella eli paikassa, jonne Suomestakin laivattiin kööpenhaminalaisten sanomalehtien käyttämä painopaperi. Nyt paperihallit ovat kaiken maailman ruokakojujen käytössä, ja voit nauttia vaikkapa korealaisesta, italiaisesta tai tanskalaisesta tunnelmasta kielelläsi. Seurueen jokainen jäsen voi hakea annoksensa haluamastaan kojusta ja asettua sitten yhteiseen pitkään pöytään hallin keskelle. Tänne pääsee jalan Christianshavnin kaupunginosasta, mutta helpointa on tulla keskustasta vastarannalta Nyhavnista kaupunginliikenteen lautalla (no 993). Suunnistamista helpottaa se, että näyttävä oopperatalo sijaitsee viereisellä saarella.

Papirøen, Christiansholm

Copper And Wheat löytyy Paprieoenilta.
Copper And Wheat, Papirøen
CSF-LaFattoria_
Street Food La Fattoria, Papirøen

Lisää herkullisia streetfood-paikkoja löydät täältä: Copenhagen Street Food ja Visit Copenhagen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kööpenhamina: 3 x street food

Sinun täytyy kommentoidaksesi.