Sisustus Tilaajille

Rantautuuko kansainvälisistä remppaohjelmista tuttu ilmiö Suomeen? Sisustusarkkitehti arvioi, sopivatko sänky, suihku ja vaatesäilytys yhteen ja samaan huoneeseen

Yhä useampi suomalainen haluaa kylpy- ja vaatehuoneen makuuhuoneen yhteyteen. Sisustusarkkitehti ei usko, että toimintojen yhdistäminen ilman minkäänlaista tilanjakoa onnistuisi Suomessa.

Maailmalla ei ole mikään uusi juttu, että kylpyhuone ja vaatehuone on sijoitettu makuuhuoneen yhteyteen. Suomessa se on verrattain harvinaisempaa, mutta yhä useampi täälläkin haluaa nämä toiminnot toistensa yhteyteen. Esimerkiksi asuntomessukohteissa on viime vuosina nähty niin kutsuttuja ensuiteja eli kylpyhuoneita, joihin on käynti makuuhuoneesta.

Paritalo Veljesteco Tuusulan Asuntomessuilla 2020 Kuva: Asuntomessut

Lue myös:  Mikä on yleisin remonttitoive? Onko kukaan oikeasti vielä muuttanut? Tuottaja vastaa 9 kysymykseen Remppa vai muutto -sarjasta

Kansainvälisten remonttiohjelmien perusteella näyttää siltä, että ulkomailla ollaan ottamassa asiassa vielä askel eteenpäin. Niiden jaksoissa on nimittäin alkanut vilahdella ratkaisuja, joissa kylpy- ja vaatehuone tai jopa kaikki kolme toimintoa ovat kirjaimellisesti samaa tilaa – siis niin, ettei niiden välillä ole ovia tai välttämättä edes kunnon seiniä.

Tällaisia hätkähdyttäviä ratkaisuja on nähty ainakin suositun Remppa vai muutto -sarjan australialaisessa versiossa. Esimerkiksi sarjan toisen kauden 9. jaksossa sisustussuunnittelija Neale Whitaker toteuttaa suuren tilan, jonka yhdessä päädyssä on vuode, keskivaiheilla vaatesäilytys ja perällä suihkut, kylpyamme ja takka. Eri toimintoja erottavat vain hyvin kapeat seinänpätkät vaatesäilytyksen molemmin puolin.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.