Sisustus

Makuuhuoneen hohtavat kasaripeitot - koska tämä tyyli tekeekään paluun?

Tällä mahtipontisella vuosikymmenellä kiilto ulottui makuuhuoneisiin asti. Mitä mieltä olet menneen ajan hohdosta?

Kun sisustuksessa korostuu nyt luonnonmukaisuus, rentous, murretut maanläheiset värit ja pehmeys, on huvittavaa törmätä 1980-luvun päiväpeittoihin, joissa pompöösi kiilto, tikkaukset ja kuviot ovat pääosassa.

Päiväpeitto muutenkin hallitsi enemmän makuuhuoneen sisustusta. Se oli huomiotaherättävä elementti, kun nyt taas trendinä on muuhun sisustukseen sulautuva, luonnonkuiduista valmistettu rento viltti.

Materiaaleina käytettiin esimerkiksi hohtavaa sintsiä, joka on kiiltävä palttinasidoksinen kangas. Marraskuun 1985 Kotiliedessä kerrotaan myös, että uusinta uutta ovat lattialle saakka laskeutuvat mallit ja tikatut peitteet.

Tässä makupaloja sen 80-luvun uutuuksista. Saapa nähdä, koska kiiltäväpintaiset peitot tekevät taas paluun makuuhuoneisiimme.

”Ylellinen thaisilkkipeite maksaa Indoorissa 3100 mk. Tarjolla on myös muita värejä, mm. roosan ja harmaan yhdistelmä. Lill-päädyn leveys on 180 cm ja hinta 1630 mk.”
80-luvun päiväpeitto
”Mustalla reunustettua tikattua sintsipeittoa valmistaa Ottomaani. Sen hinta on 1150 mk. Tyynyt ovat Duxin, samoin Alexander-pääty ja Prego-valaisin. Verhoina orvokki-batistia.”
80-luvun päiväpeitto
”Marimekon Hohtava-kankaasta tikatussa peitteessä on toisella puolella saman kuosin harmaa väritys. Se näkyy päädyn jättityynyssä. Peitteen koko on 180×215 cm ja hinta 1300 mk. Niitä voi tilata mieleisistä kankaista myös parivuoteisiin. Maljakko on Sisustus Nallesta, 230 mk. Kone-Tukun tuoma Virgo-valaisin maksaa noin 480 mk.”
80-luvun päiväpeitto
”Suunnittelijat kehittelevät yhähelppohoitoisempia vuodekokonaisuuksia. Italialaista Chassista tuo maahan Skanno. Runkoa on tarjolla yhdessätoissa värissä. Pohja on punottu elastisista nauhoista ja selän alle kiinnitetty ortopedinen levy. Sen päällä on korkealuokkainen joustinpatja. Päiväpeitteenä toimiva kaksoispussilakana on sanforoitua puuvillaa ja sen sisällä on villahuopa. Vuodevaatteissa on valittavana eri kuoseja ja värejä. Vuoteeseen voi hankkia myös pyörät. Kuvan 170 cm leveä kokonaisuus maksaa 14 814 mk.”
80-luvun päiväpeitto
”Silkkisamettimaisesti hohtelee Finlaysonin uusi Jet-kangas. Palosuojatun, kauniisti laskeutuvan kankaan leveys on 155 cm ja hinta 315 mk metri. Tarjolla on 7 väriä. Alica-valaisinmaksaa Anttilassa 198 mk. Maljakkoa myy Papagena, taulua Finvicta. Duxin runkopatjat ovat Indoorista.”

Marja Blåfieldin kirjoittama ja Antti Taskisen kuvaama juttu on julkaistu Kotiliedessä 22/1985.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Makuuhuoneen hohtavat kasaripeitot - koska tämä tyyli tekeekään paluun?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.