Sisustus Tilaajille

Marin jugendhuvila on täynnä jänniä yksityiskohtia: ”Tämän lähemmäksi unelmieni rappioromanttista tilaa en usko pääseväni”

Mari Kurkiniitty haaveili jo lapsena elämästä maalla eläinten ympäröimänä. Hän lähti katsomaan inkoolaista maatilaa hieman epäillen mutta tarjolla olikin pettymyksen sijasta rakkautta ensi silmäyksellä.

Maatila oli kuin unelmien täyttymys. Hurmaavassa, vuonna 1912 rakennetussa jugend-tyylisessä päärakennuksessa oli korkea lasikuisti ja rakentamista odottava vintti. Museoviraston suojelemaa pihapiiriä koristi hiekkatiilistä vuonna 1923 rakennettu navetta, jonne voisi saneerata unel­mien hevostallin.

”Huokaisin onnesta, kun maastossa pilkahteli myös keltaisia kantarelleja”, Mari Kurkiniitty muistelee ensivisiittiään tilalle 14 vuotta sitten.

Mari on käyttänyt kaiken vapaa-aikansa, rahansa ja ajatuksensa tilan henkiin herättämiseen. Päätaloa on kunnostettu vanhaa kunnioittaen.

”Me perinnehörhöt yritämme epätoivoisesti ja rahattomina kunnioittaa menneen ajan havinaa ja pelastaa ekologisia rakennuksia periaatteella: jos joku on kestänyt sata vuotta, se kestää toisetkin sata vuotta.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Marin jugendhuvila on täynnä jänniä yksityiskohtia: ”Tämän lähemmäksi unelmieni rappioromanttista tilaa en usko pääseväni”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.