Sisustus Tilaajille

Muotilehti leikkuulautana – kuvataiteilijan kodissa on tavaran haaliminen kielletty

Kuvataitelija Kirsti Tuokon kotona muotilehti toimittaa leikkuulaudan virkaa. Koti on installaatio, joka rakentuu tilasta, valosta ja lempiteoksista.

Toisinaan kuvataiteilija Kirsti Tuokko on ajatellut, että hän voisi muuttaa Simone de Beauvoirin tapaan pysyvästi hotellin. Käsitteenä kodilla tai sen irtaimistolla ei nimittäin ole hänelle kovin suurta itseisarvoa.

”Olen nuoresta lähtien kiintynyt huonosti tavaroihin. Kun asuin 1960-luvulla perheineni Berliinissä, meillä oli suuri asunto, mutta ei juuri lainkaan huonekaluja. Osa valtavan kokoisista huoneista oli pysyvästi tyhjinä ja nukuimme patjoilla lattialla.”

Helsingin Punavuoressa sijaitseva kompakti kaksio on taidemaalarille ennen kaikkea huoltoasema. Se on paikka, jossa voi nukkua, syödä ja käydä suihkussa sekä säilyttää garderobia. Kirstille omaa kotia merkityksellisempi tila on Helsingin Roihupellossa sijaitseva työhuone, jossa hän voi tehdä sitä, mikä on hänelle tärkeintä: maalata.

”Nyt on minun aikani tehdä taidetta. Viisikymppisenä aloin pelätä kuolemaa, kunnes tajusin, etten aio kuolla ennen kuin olen maalannut tarpeeksi”, Kirsti kuvailee.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.