Sisustus Tilaajille

Mikään puutalossa ei viehättänyt, mutta Noora ja Ville remontoivat siitä silti omin käsin ihanan kodin

Kasarityyliin sisustettu puutalo ei ollut lähellekään sitä, mistä nuoripari oli haaveillut, mutta pintakäsittelijäksi opiskellut Noora näki pinkkien seinien ja pyökkilaminaatin alla piilevän potentiaalin.

Noora ja Ville huomasivat myynti-ilmoituksen ­vuonna 1957 rakennetusta ­talosta keskellä häävalmisteluitaan. ­Talossa oli tehty pintaremontti 80-90-lukujen taitteessa, joten lattioista löytyi pyökkilaminaatteja ja seinät oli maalattu voimakkaan vaaleanpunaisiksi.

”Mikään ei talossa viehättänyt, mutta näimme mahdollisuuden rakentaa tästä omanlaisen yhteisen kodin. Sijainti oli ihanteellinen; kouluun on vain puoli kilometriä ja metsään ­hujaus”, Noora kertoo.

Puulattiat esiin ensimmäiseksi

Ville oli vakaasti päättänyt, ettei ensimmäisenä asuinvuonna tekisi mitään remonttia, mutta heti, kun uuden ­kodin avaimet olivat kädessä, Noora ryhtyi poistamaan yläkerran lattioista muovimattoja.

”Vuosien ajan olin haaveillut vanhasta talosta, jossa olisi puulattiat. En millään malttanut odottaa. Kun puulattiat löytyivät, käynnistyi hurja ­remontti. Onneksi minulla oli maalarin hommat hallussa jo ­valmiiksi”, pintakäsittelijänä työskentelevä Noora nauraa.

Puulattioiden esille saaminen ei ollut helppoa. Lattioiden päälle oli naulattu kovalevy, jonka päälle oli asennettu parketti. Parketin päälle oli laitettu vielä myöhemmin laminaatti.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mikään puutalossa ei viehättänyt, mutta Noora ja Ville remontoivat siitä silti omin käsin ihanan kodin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.