Sisustus Tilaajille

Nykyaikaisessa kirjahyllyssä ei välttämättä ole montaa kirjaa, sanoo sisustusarkkitehti: ”Se on kaunis sisustusesine siinä missä maljakkokin”

Ennen vanhaan kirjahyllyn ajateltiin kertovan sivistyksestä ja television tyhmyydestä. Nyt kirjan asema sivistyksen kulmakivenä horjuu, mutta telkkaria häpeillään edelleen.

Tietosanakirjasarjat seisoivat tanakassa rivissä kirjahyllyssä. Mahtipontiset tiiliskivet olivat oleellinen osa 1950-luvun kodin ihannetta. Ne kertoivat, että kodissa asuu sivistyneitä ihmisiä.

2000-luvulla roskanvientireissulla voi törmätä naapuriin, joka repii samaisia opuksia sijoiltaan. Kannet pahvinkeräykseen ja sivut paperinkeräykseen.

Brutaalia, mutta varsin loogista. Ihmiset ovat muuttaneet yhä pienempiin kaupunkiasuntoihin ja kirja on saanut digitaalisia kilpailijoita. Suomen Kustannusyhdistyksen mukaan painettujen kirjojen myynti on laskenut vuodesta 2017 noin neljänneksellä.

Fyysinen kirja ei ole enää symboli sivistykselle, sanoo trendianalyytikko Susanna Björklund.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nykyaikaisessa kirjahyllyssä ei välttämättä ole montaa kirjaa, sanoo sisustusarkkitehti: ”Se on kaunis sisustusesine siinä missä maljakkokin”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.