Sisustus Tilaajille

Suojeltu omakotitalo Helsingin Kumpulassa vaati piinaavan pitkän remontin ennen nykyistä loistoa

Remontissa tuplaantuvat helposti aika ja kulut. Näin kävi Minnalla ja Ilmarilla, jotka kunnostivat puutalonsa. Tytär syntyi heti yläkertaan muuton jälkeen.

”Tämä talo on mieheni lapsuudenkoti. Ilmarin vanhemmat muuttivat Kumpulaan 1980-luvulla, ja jo silloin talo oli yhdistetty kahden perheen asunnoista yhdeksi asunnoksi. Alakerrassa oli keittiö ja yläkerrassa makuutilat.

Vuonna 2015 talo jäi tyhjilleen, kun Ilmarin äiti menehtyi. Meille tuli tunne, että haluamme lapsiemme kasvavan samassa kodissa, jossa heidän isänsäkin on varttunut.

Asuimme tuolloin vielä Sipoossa ja meillä oli tuoreessa muistissa haastavat remonttivuodet, joina teimme kesäasuttavasta huvilasta talviasuttavan talon.

Lue myös: Sisustusarkkitehti Pirkko Kaartinen rakensi perintökaksionsa keskelle kekseliään säilytyskontin – katso kuvat!

Asiat etenivät kuitenkin omalla painollaan. Syksyllä 2015 postilaatikkoomme ilmestyi kirje, jossa eräs perhe halusi ostaa kotimme Sipoossa. Silloin emme vielä tehneet asialle mitään, vaan tallensimme ­tarjouksen pöytälaatikkoon. Myöhemmin otimme heihin yhteyttä ja heistä tuli vanhan kotimme uudet omistajat.

Vintage sisustuksessa
Kaunis ovaalinmuotoinen pöytä on Ilmarin vanhemmilta saatu. Osa tuoleista löytyi roskalavalta, osa hankittiin kierrätettynä, kuten myös lipasto.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.