Sisustus Tilaajille

Takkeja, kenkiä ja laukkuja kaaokseksi asti? Näin teet eteisestä kotisi käyntikortin

Ammattijärjestäjä Laura Holmström antaa vinkit, miten eteistila käytetään järkevästi.

Miten eteisen säilytystilat saa riittämään?

Eteinen varataan ulkovaatteille, kengille, laukuille ja muille tavaroille, jotka ovat päivittäisessä aktiivikäytössä. Eteiskaapistot eivät ole oikea paikka vaikkapa ompelukoneen tai lasten uimarenkaiden säilytykseen. Harvimmin tarvittavat tavarat viedään varastoon tai muihin kaappeihin, jolloin eteistavaroita on helpompi pitää järjestyksessä.

Mitä pitäisi tehdä, kun takit eivät meinaa mahtua vaatetangolle?

Koska elämme maassa, jossa on neljä vuodenaikaa, takkeja kertyy paljon. Eteisen vaatetangolla pidetään vain käsillä olevan sesongin takit. Jotta niitä on helppo käyttää, pitäisi tangolla olla noin neljännes tyhjää tilaa. Muut takit siirretään varastoon tai muihin kaappeihin.

Varastosäilytystä varten voi hankkia pukupusseja tai läpinäkyviä laatikoita, joihin merkitään, minkä sesongin vaatteita on niiden sisällä. Tee kausivaatteiden vaihtamisesta itsellesi rutiini. Kehot­taisin myös miettimään takkia ostaessa, riittäisikö sittenkin muutama hyvä, monikäyttöinen takki.

Miten monihenkisen perheen pipo- ja kenkäkaaoksen saisi kuriin?

Suosittelen perheisiin päiväkotimaista järjestystä, jossa jokaisella on omat tarkat säilytyspaikkansa sekä omat laatikot pikkutavaroille. Vaateet on helpompi pitää hallinnassa, kun ei tarvitse myllätä yhteistä laatikkoa tavaroita etsiessä. Jokaisella on vastuu laatikoidensa järjestyksestä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.