Sisustus

Talo Haltiattaren sisustussuunnittelija esittäytyy: Dekon nimikkokohteessa huomioidaan kaikki aistit

Onko aistiesteettömyys sisustuksessa tuttua? Sisustussuunnittelija Paula Hellberg ottaa sen huomioon tehdessään Talo Haltiattaren sisustussuunnitelmaa.

”Olen sisustussuunnittelija Paula Hellberg ja minulla on ilo olla mukana toteuttamassa Talo Haltiattaren tarinaa Porin asuntomessuille.

sisustussuunnittelija Paula Hellberg tekee Talo Haltiattaren sisustussuunnitelman Porin asuntomessuille 2018.
Satakunnan ammattikorkeakoulusta aistiesteettömyyden asiantuntija Hanna Hannukainen, rakentajaperheen Nina Rouhikko ja sisustussuunnittelija Paula Hellberg talolla tutkimassa suunnitelmia. Kuva: Pia Taimi/ Valokuvaus Pia

Sisustussuunnittelijana on mahtavaa päästä mukaan tällaiseen kokonaisvaltaiseen projektiin. Olen saanut heitellä ideoita pintamateriaaleista, messujärjestelyistäkin ja kaikesta siltä väliltä. Yhteistyö perheen kanssa on ollut tiivistä, ja minut ja ideani on otettu avoimin mielin vastaan. Suunnitelmani lähtökohtana on ollut tehdä kodista asukkaidensa näköinen ja heille toimiva koti. Myös työ yhteistyökumppaneiden kanssa on ollut antoisaa ja mielenkiintoista.

Sisustuksen suunnittelun yhtenä lähtökohtana ovat aistit osana esteettömyyttä. Saan tästä tutkimustietoa Satakunnan ammattikorkeakoulussa toimivalta esteettömyyden ja saavutettavuuden tutkimusryhmältä. Samk:ssa on käynnistymässä hanke, jonka tarkoituksena on suunnitella ja toteuttaa erilaisia asumisratkaisuja aistiasiat huomioiden. Talo Haltiatar on mukana hankkeessa kotikohteena.

Aistiesteettömät ratkaisut toteutuvat kohteessa valaistus-, akustiikka- ja pintamateriaalivalinnoissa. Asia on huomioitu myös kalustevalinnoissa ja kalusteiden sijoittelussa aisteille ystävällisessä värimaailmailmassa. Valinnat yhdessä muodostavat harmonisen kokonaisuuden. Tulemme avaamaan aistiesteettömyyttä messupäiväkirjassa vielä lisää kevään aikana.

Odotan innolla, että pääsemme näkemään suunnittelutyömme tuloksia ja esittelemään kaunista kotia myös messukävijöille ennen elokuun muuttopäivää, jolloin perhe pääsee muuttamaan unelmiensa kotiin työntäyteisen rupeaman päätteeksi.”

sisustussuunnittelija Paula Hellberg tekee Talo Haltiattaren sisustussuunnitelman Porin asuntomessuille 2018.
Paula Hellberg tekee Talo Haltiattaren sisustussuunnitelman Porin asuntomessuille.

Paula Hellberg,

Talo Haltiattaren sisustussuunnittelija

Asuntomessut Porissa 6.7.–5.8.2018.  Talo Haltiatar on kohde numero 26.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Talo Haltiattaren sisustussuunnittelija esittäytyy: Dekon nimikkokohteessa huomioidaan kaikki aistit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.