Sisustus

Miten järjestetään täydellinen vaatekaappi? Näin maksimoit vaatekaapin säilytystilan ja toimivuuden

Oletko ottanut kaiken irti säilytystiloistasi? Oikeanlaisilla ratkaisuilla voit maksimoida vaatekomerosi säilytystilan ja saat tavarat paremmin esille.

Pane vaate- ja kenkäsäilytys vihdoinkin kuntoon. Sekainen vaatekaappi siistiytyy hetkessä, kun jokaiselle pikkutavarallekin on oma paikkansa.

Lue myös: Kauneimmat vuodevaatteet – Näitä Dekon toimittaja käyttäisi

Pääset helposti liikkeelle, kun varustat vaate- ja kenkäkaapin sopivankokoisilla laatikoilla ja merkitset sisällön polaroidkuvalla. Näin löydät etsimäsi tavarat yhdellä silmäyksellä, eikä jokaista laatikkoa tarvitse avata erikseen.

Tämä taktiikka toimii hyvin paitsi kenkien myös pipojen, hanskojen, lapasten, huivien ja sukkien säilytyksessä.

Lue myös: Ammattijärjestäjän vinkit: näin saat kaiken hyödyn irti säilytystilastasi

Täydellinen vaatekaappi järjestyy näin

Tarvikkeet:

Vaatekaappi
Saat vaatekaapistasi entistä toimivamman, kun otat hyötykäyttöön myös oven sisäpuolen. Kuva: Granit

Tee näin:

  1. Mittaa kaappisi sisäleveys.
  2. Hanki komeron mittoihin ja säilytystarpeisiisi sopivat laatikot.
  3. Kuvaa tavarat ja järjestä ne laatikoihin, useimmin käytettävät heti katseen korkeudelle. Liimaa kuvat laatikoiden etuseinään.
  4. Hanki seinäripusteinen korihyllykkö oveen ja ruuvaa se napakasti kiinni.
  5. Vaatteiden huoltoon liittyvät tarvikkeet, kuten vaateharja, kenkälusikka ja kenkälankit ovat helposti käsillä ovihyllykön korissa.

Lue myös Anna.fi:stä: Simppelit työvaatteet näyttävät hyviltä vuodesta toiseen – katso, löytyykö kaapistasi nämä klassiset vaatekappaleet

Hyödynnä vaatekaappi koko korkeudelta

Tee myös selkeä jako päivittäin ja harvemmin käytettävien tavaroiden välille. Harvemmin käytettävät tavarat kannattaa säilyttää lattian- tai katonrajassa, päivittäin käytettävien pitää olla helposti saatavilla: niiden paikka on heti silmänkorkeudella.

Pidä esillä ainoastaan sesongin asut. Muiden paikka varastossa.

Muista myös, että siististi viikatut vaatteet vievät vähemmän tilaa kuin epämääräiset mytyt. Viikatusta pinosta vaate myös löytyy helpommin.

Jos haluat säilyttää vaatteitasi nimenomaan tangoilla, muista, että täyskorkeaan vaatekaappiin mahtuu kaksi tankoa päällekkäin. Paidat ja jakut vaativat korkeussuunnassa 90–95 cm ja takit noin 120 cm.

Paitakaapin syvyydeksi riittää 50 cm, päällysvaatteille syvyyttä tarvitaan 60 cm.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Miten järjestetään täydellinen vaatekaappi? Näin maksimoit vaatekaapin säilytystilan ja toimivuuden

Järjestelijä

Kun kaapissa on jo laatiķko hyllyjä,eikä liukuoviin voi mitään ruuvata.Kaapit järjestyksessä.

Jalat maassa

Laatikkopinoja?!? Ja aina saisi laatikoita olla nostelemassa, että löytää sen oikean vaatteen alimmaisesta laatikosta. HUH. Ei vaikuta käytännölliseltä. Käytännöllisyys, helppous ja järjestelmällisyys on mun vaatekaapin salaisuus ja toimii. Ei toiminut konmarituksen rullatut vaatteet, eikä varmasti tämä laatikkopinokaan. Vanhaan järjestykseen palaan aina näiden kokeilujen jälkeen.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.