Sisustus Tilaajille

Tunnetko Arabian Ruotsin-serkun? Rörstrandin kahvikupeissa on huikea määrä kuvioita ja joukossa arvokkaita harvinaisuuksia

Taru Turvanen ihastui ruotsalaisen Rörstrandin värikkäisiin 1950–80-lukujen kuvioihin. Yhtiön historia on Arabian kanssa yhteinen, ja kiinnostus ruotsalaistuotantoon on Suomessa kasvussa.

Melkein kuin Arabiaa, mutta kuitenkin vähän erilaista. Ruotsalaisen Rörstrandin kahvikupit ja muut astiat ovat kuin hieman eksoottisia sukulaisia. 

Sukua ne ovatkin, sillä Arabia syntyi Rörstrandin tytäryhtiönä 1874. Sittemmin omistus kääntyi toisin päin, ja nyt molemmat ovat Fiskars Groupin brändejä.

Turkulainen keräilijä Taru Turvanen aloitti tavalliseen tapaan Arabiasta, mutta nyt noin kuuden vuoden ajan pääkohde on ollut Rörstrand. Sen keräily alkoi yllättävässä paikassa: Turvanen ihastui Rörstrandin Picknick-sarjan kuvioihin kirpputorilla Amsterdamissa.

Picknickin on suunnitellut vuonna 1956 Marianne Westman. Hän oli Rörstrandin tuotteliain suunnittelija, jota voi verrata Esteri Tomulaan tai Raija Uosikkiseen Arabialla.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tunnetko Arabian Ruotsin-serkun? Rörstrandin kahvikupeissa on huikea määrä kuvioita ja joukossa arvokkaita harvinaisuuksia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.