Kuukauden kirja

Tervetuloa Kotiliesi Klubin Kuukauden kirja -sivulle! Saat klubilaisena käyttöösi kuukausittain vaihtuvan kirjan e- tai äänikirjana. Pääset myös keskustelemaan kirjasta muiden kirjafanien kanssa Kotilieden kirjaryhmässä Facebookissa.

Toimi pian, niin saat kuukauden kirjan

Latauskoodi lähetetään sähköpostitse tilaajille tulevan uutiskirjeen mukana. Toimi koodin saatuasi pian, sillä kirjoja on tarjolla rajoitetusti. Kirja on luettavissa tai kuunneltavissa kunkin kalenterikuukauden ajan. Katso tarkat ohjeet täältä.

Raija Orasen Iso kertoo Mäntän suurmiehestä

Marraskuun kirja on Raija Orasen loistelias uutuusromaani Iso. Kirja kertoo Mäntän suurmiehestä Gösta Serlachiuksesta, jolla oli iso vaikutus koko Suomen historiaan.

Gösta Serlachiuksen elämän rinnalla amerikkalainen Kauniit ja rohkeat -saippuasarjakin kalpenee. Serlachius perii setänsä aseman, syrjäyttää tämän pojan, nai serkkunsa ja laajentaa siten valtaansa ja varallisuuttaan. Hänestä kasvaa mittaansa suurempi mies, joka perustaa tehtaita, johtaa yrityksiä, matkustaa maailmalla, osallistuu politiikkaan ja kerää mittavan taidekokoelman. Hänestä tulee iso kaikilla mittapuilla.

Mutta mitä ajatteli tuo mahtava mies? Katuiko hän joutuessaan ruhjomaan läheisiään? Entä mikä tuotti hänelle iloa? Tästä kaikesta Raija Oranen kertoo taitavasti ja eläytyen.

Nyt Raija Oranen kertoo Kotilieden klubilaisille, miten Iso-romaani syntyi. Gösta Serlachius ei suinkaan ole ainoa Orasen kirjan aiheeksi päätynyt suurmies. Haastattelussa kirjailija paljastaa, mikä niissä suurmiehissä oikein kiehtoo.


Oletko aina halunnut kysyä kirjailijalta? Raija Oranen vastasi kahdeksaan lukijan kysymykseen

Raija Oranen on Suomen rakastetuimpia kertojia. Moni meistä muistaa hänet kirjojen lisäksi suosittujen tv-sarjojen Puhtaat valkeat lakanat ja Ruusun aika kirjoittajana. Orasen laajaan kirjalliseen tuotantoon kuuluu romaanien lisäksi novelleja, satuja, lastenkirjoja, kuunnelmia ja näytelmiä.

Kotilieden lukijat esittivät kirjailijalle ison nipun kysymyksiä. Raija Oranen valitsin niistä kahdeksan vastattaviksi. Kysymykset kerättiin Kotilieden Minun media -lukijapaneelista.

Jäikö Kotilieden jatkis kesähelteillä lukematta?

Kotilieden lukijat muistavat Raija Orasen myös viime kesänä julkaistusta Metsästäjän sydän -jatkokertomuksesta. Koukuttavassa jatkiksessa seikkailevat historian merkkihenkilöt aina nuoresta Mannerheimista Aurora Karamziniin asti.

Löydät jatkokertomuksen kaikki viisi osaa täältä. 

Lue myös samassa yhteydessä tehty haastattelu Raija Orasesta.

 

Kotilieden kirjaryhmä Facebookissa

Perustimme Kotiliedelle oman kirjaryhmän Facebookiin. Liity täältä ryhmään, niin pääset keskustelemaan kirjoista.

> Siirry kirjaryhmään tästä