Sisustus Tilaajille

Arkkitehtipariskunta asuu vanhassa pappilassa, jonka ikkunoista Runeberg on aikoinaan ihastellut maisemaa – ”Elämäntavan pitää olla näin suuressa talossa aika boheemi”

Paimion ­pappilaa kunnostaneet Viri Teppo-Pärnä ja Seppo ­Pärnä kannustavat itseä, ­taloa ja rahaa säästävään asumiseen. Arkkitehtiparin mielestä vanhan talon isot remontit eivät ikinä tule rahallisesti takaisin.

Kolme pientä lasta, neljäs tulossa ja kotina 65-neliöinen kerrostaloasunto Turun keskustassa. Vähän yli kolmekymppisen arkkitehtipariskunnan rahat eivät riittäneet kotikaupungissa omaan taloon. Niinpä Viri Teppo-­Pärnä ja Seppo Pärnä lähtivät katsomaan Paimion vanhaa pappilaa.

Pappila oli seissyt 15 vuotta tyhjillään sen jälkeen, kun siinä viimeksi asunut kirkko­herra oli muuttanut pois. Isot virkatalot olivat ­tulleet työsuhdeasuntoina epäsuosituiksi, koska ­niistä joutui maksamaan veroa neliöiden mukaan. Ja neliöitähän pappilassa riitti: kahdessa eri raken­nuksessa yhteensä yli 400 neliötä. Pelkästään päärakennuksessa on 250 neliötä.

Pärnät huomasivat, että salin suurista ikku­noista voisi katsella rauhaisasti virtaavalle Paimionjoelle, ikiaikaiselle reitille, josta pääsi jo ammoin merelle ja jopa Tukholmaan asti.

Seurakunnan kansliana ja rippikoululuok­kana toimineeseen sivurakennukseen saisi ­oivan työtilan arkkitehtien isoille pöydille.

Lisäksi kauppaan kuului ulkorakennuksia ja villiintynyt puutarha kymmenine omenapuineen. Koko seutu tuntui huokuvan historiaa.

”Talo oli sisältä ihan repaleinen, kun katsojat olivat vuosien aikana puhkoneet pinkopahveja nähdäkseen, olivatko hirret ehjiä. Silti ­meille ­tuli heti tunne, että tässä meidän talom­me on”, Viri Teppo-Pärnä kertoo 35 ­vuotta myöhemmin.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Arkkitehtipari asuu vanhassa pappilassa, jonka ikkunoista Runeberg on aikoinaan ihastellut maisemaa – ”Elämäntavan pitää olla näin suuressa talossa aika boheemi”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.