Sisustus Tilaajille

Helsinkiläiset Johanna ja Veikko päättivät vartissa ostaa hylätyn talon ilman mukavuuksia 

Johanna ja Veikko vaihtoivat pääkaupungin mukavuudet vanhaan taloon, jonka tuvan alla tuoksahti ketunpesä ja piha oli yhtä rytöläjää. He kasvattavat mahdollisimman suuren osan ruuastaan itse.  

Paljasjalkaiset helsinkiläiset Johanna ja Veikko haaveilivat omavaraisesta elämästä ja tarpeeksi alkuperäisessä kunnossa olevasta hirsitalosta.

He näkivät ilmoituksen vanhasta hylätystä hirsitalosta jo vuonna 2010, mutta ilmoitus poistui nopeasti. Alkuvuodesta 2013 talo tuli uudestaan myyntiin ja pariskunta teki samantien ostopäätöksen talosta, jonka lattioilla juoksivat hiiret ja tuvan alla oli ketunpesä.

Päätöstä siivitti talon alkuperäinen kunto, suhteellisen terveet hirret ja rakenteet. Ja mikä parasta, talossa ei ollut vesijohtoja. Talo sai nimen Jovela, joka syntyi molempien etunimien kirjaimista.

Kriteerinä kantovesi ja puulämmitys

Talossa on vain kantovesi, mikä oli pariskunnan kriteerinä taloa etsiessä. Remontissa he eivät halunneet tilannetta muuttaa ja vesijohtoja vetää.

Kaivosta kannettu vesi lämpiää isossa kattilassa puuhellalla. Hellekesänä vettä lämmittäessä lämpeni talo liiaksikin, joten uusin hankinta on ulkona oleva lämminvesivaraaja, jossa vesi lämpiää aurinkoenergialla.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.