Sisustus Tilaajille

Ilona haaveili puutalokodista, ja hänen puolisonsa Janne teki haaveesta totta: ”Jos unelmien paikka pitäisi valita, se olisi juuri tämä”

Alusta asti itse suunniteltu puutalokoti oli sisustusjutuistaan ja -kirjoistaan tutun Ilona Pietiläisen pitkäaikainen unelma. Sitten löytyi sopiva paikka kotikaupungista, ja Janne-puoliso rakensi haaveen todeksi. Tässä jutussa Ilona kertoo kotinsa tarinan.

Jos unelmien paikka pitäisi valita, se olisi juuri tämä. Kotimme ikkunoista voi nähdä samalla Keitele-järven sekä metsämaiseman. Hiljaisuus ja luonnonläheisyys on meidän perheelle tärkeää, mutta silti kauppaan ja kouluun on kävelymatka.

Hassua, että me molemmat olemme koululaisina suunnistaneet nykyisen talomme tontilla, silloin tämä mäki oli umpimetsää.

Olemme asuneet Jannen kanssa aina näillä seuduilla. Myrsky-koiran kanssa lenkkipolulla näkee aina tuttuja. Rakennusaikana oli helppo luottaa tuttuihin ihmisiin maansiirtotöissä, sähkö- ja putkitöissä. 

Mieli muuttui kymmenen kertaa

Haaveilin valkoisesta puutalosta. Talon valkoiseksi maalaus ei ollut itsestäänselvyys kaavamääräysten vuoksi. Niissä luki vaihtoehtoina vain vihreä tai vaaleansininen, mutta onneksi saimme valkoisen niiden sijaan. Vaaleuden vastapainoksi maalasimme räystäslaudat ja nurkkapielet mustaksi.  

Alun perin sisäänkäynti oli etuoven kautta. Myrskyn tullessa taloon sisäänkäynti siirtyi kuistille, joka viileänä on paksuturkkisen karvakuonon lempialuetta.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.