Sisustus Tilaajille

Nyt tarkkana kirpputoreilla! Kalenteripyyhe on sisustajien uusi keräilyhitti

Kalenteripyyhkeessä yhdistyvät hyöty ja koristeellisuus. Vanhoissa pyyhkeissä on eri vuosikymmenten tyylien viehätystä, ja syntymävuoden pyyhe on hauska vintagelahja.

Aluksi kalenteri laitetaan vuodeksi seinälle, sitten se voi jatkaa palvelusta keittiöpyyhkeenä. Lopulta käy taas päinvastoin, kun vuosikymmeniä vanhat pyyhkeet saavat palata koristeiksi. Vanhat kalenteripyyhkeet ovat viime aikoina nousseet keräilijöiden ja sisustajien suosioon.

”Aina kun saan myyntiin uusia kalenteripyyhkeitä ja laitan kuvia Facebookiin, tulee heti tilauksia”, kertoo mikkeliläisen Vanhan aika -liikkeen kauppias Henna Villanen.

Kirpputorihaukoille hän antaa vinkin: kalenteripyyhkeitä kannattaa etsiä pikkupaikkakuntien kirpputoreilta.

Ostaja valitsee tietyn pyyhkeen yleensä vuosiluvun mukaan, mutta kuviokin kiinnostaa.

”Hauskat kuvat ja 1960–70-lukujen retrovärit ovat suosittuja. Myös hempeät 1980-luvun kukkakuviot käyvät kaupaksi.”

Villanen metsästää verkkokauppaansa kalenteripyyhkeitä kirpputoreilta, huutokaupoista ja kierrätyskeskuksista. Eniten löytyy käytettyjä, joskus kuitenkin huippukuntoisiakin.

Kuvapyyhe on 60-luvun tuote

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.