Sisustus Tilaajille

Pieni pala Amerikkaa! Erika ja Dag remontoivat ihanan 30-luvun talon Vaasassa

Pariskunta rakastui romanttiseen puutaloon, joka oli alkuperäisessä eli osin huonossa kunnossa. Kymmenessä vuodessa remontoinnista tuli elämäntapa, ja nyt remontointi jatkuu kaupunkitalossa 

Vaasan Vetokannas oli täyttä maaseutua, kun Erika Rentola-Björklundin ja Dag Björklundin valkoinen puutalo valmistui vuonna 1936.

Nyt puutarhamaisella alueella ollaan rei­lusti kaupungissa, silti syreenien ja ruusu­puskien suojassa. Ruusut kukkivat myös sisätilojen tape­teissa.

Turussa asunut pariskunta oli suunnitellut Vaasaan muuttoa jo hetken. Juuret vetivät Pohjanmaalle.

Molemmat asuivat nuoruutensa puutaloistaan kuuluisassa Kristiinankaupungissa. Sen myötä oli syttynyt rakkaus vanhoihin taloihin. Myös koti Turussa oli pariskunnan kunnos­tama puutaloasunto.

Erikan sisustussuunnittelutoimisto oli toiminut Vaasassa jo muutaman vuoden. Kun Dag sai työpaikan kaupungista toukokuussa 2009, Erika alkoi samantien googletella Vaasan kohteita. Talo löytyi samana iltana.

Gerbyntiellä sijaitseva talo oli jo ilmoituksen perusteella unelmien täyttymys. Kaikki vanhat listat, ovet ja ikkunat sekä katto ja lattiat oli säilytetty. Vaasan keskustaan on vain kaksi ja puoli kilometriä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.