Sisustus Tilaajille

Ihana pihatalo rakennettiin ilmaiseksi! Raaka-aineina purkulaudat ja -ikkunat

Leena rakastaa ruostetta ja ajan patinaa. Ari rakensi perheen puutarhaan pikkuisen pihahuoneen vanhan tavaran ehdoilla.

Kun Leena ja Ari ­Liimatainen ostivat 1930-luvun omakotitalon parikymmentä vuotta sitten Äänekoskelta, puoli pihaa oli perunamaana. Nyt taloa ympäröi rehevä puutarha, huvimaja sekä suloinen pihatalo, johon idea syntyi kaipuusta tunnelmalliseen oleskelupaikkaan puutarhassa.

Kesätalo on Leenan ja Arin yhdessä suunnittelema. ­Sitä ­rakennettiin vaiheittain sitä mukaa, kun sopivia materiaaleja tuli ­vastaan.

Alla on sorapeti ja betonilaattaperustus. Niiden päälle rakennettiin ensin terassi, jonka kannelle pystytettiin rakennuksen runko. Sen Ari teki jykevistä ­parruista, jotka siveltiin pähkinän sävyisellä puuöljyllä. ­

Tikkalan kylältä löytyi seinäksi iso, yhden sivun mittainen lasiruutuikkuna. Harmaata latolautaa saatiin tuttavankaupalla, kun vanhaa latoa purettiin juuri sopivaan aikaan pellolta pois.

Huopakaton ansiosta sisällä on helteelläkin sopivan viileää. Perheen ja ystävät kokoaa yhteen vanhoista hirsistä ja heinäseipäistä tehty pöytä. Tyyliin sopiva rosoisen kulunut penkki-sohva on ostettu Antiq.fi -sivustolta. Lokoisat rottinkituolit tilattiin Kodin Ykkösestä.
Pariovien aihioina on ­käytetty vanhoja ikkunoita. Seinät ovat vanhaa lato­lautaa. ­Harmaalle pariksi Leena valitsi valkoiset, vanhat ikkunat, jotka saatiin ystävältä, sekä keveät rautakalusteet, jotka hankittiin kirpputorilta.   

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.