Virpin hurahti romanttiseen sisustustyyliin

Virpi hurahti romanttiseen sisustustyyliin ja nyt kaikki on valkoista mutta silti kodikasta – katso kuvat kauniista kodista!

Virpi Kaaresvirta rakastui sisustamiseen muutamia vuosia sitten. Romanttisen kodikkaasta jäljestä nauttii myös Janne-puoliso. Virpi esittelee kotinsa 11 ihaninta asiaa.

1. Ruokahuone on koko talon paras huone

”Ruokahuone on kotimme huoneista suosikkini, osittain koska täällä on niin paljon ihania aarteita.

Heti muuton jälkeen teimme pintaremppaa, mutta varsinainen sisustusintoni syttyi kuutisen vuotta sitten. Tuolloin kirsikka- ja pyökkihuonekalut saivat kyytiä ja riehuin pensselin kanssa ja maalasin kaiken valkoiseksi. Nykyään sisustukseemme kuuluvat myös aidosti vanhat huonekalut, eikä valkoinen ole ainoa väri.

Virpi Kaaresvirran ruokahuone

Ruokahuoneen talonpoikaispöytä ja -penkit löytyivät Facebookin kirppisryhmistä.

Talonpoikaispöytä ja -penkit näyttävät olevan samaa sarjaa, vaikka ne päätyivät meille eri osoitteista Facebookin kirppisryhmien kautta. Kristallikruunu löytyi eläkeläisrouvan Tori.fi-ilmoituksen perusteella.

Kokonaisuudesta hauskasti poikkeava okrankeltainen väri on hiipinyt meille pienen renginkaapin houkuttelemana, sävyä löytyy nyt pikkuisen sieltä täältä. Ruskea sivupöytä on upeasti krakeloitunut, se on löytö Alles Gute -liikkeestä Sauvosta. Alun perin vihreä kaappikello löytyi Tori.fistä.”

2. Toivottomasti kynttilöihin hurahtanut

”Olen toivottomasti hurahtanut kynttilöihin! Niitä palaa täällä vuodet ympäriinsä, mutta tietysti tunnelma on parhaimmillaan pimeään vuodenaikaan.

Virpi Kaaresvirran olohuone

Kynttilöihin hurahtaneen Virpin kodissa saattaa palaa kerralla jopa 30 kynttilää. Peilin eteen Virpi on tehnyt kauniin astelman vanhoista kynttilänjaloista.

Ostan usein Ikeasta tai Prismasta ison laatikollisen kynttilöitä ja täytän niillä kulhoja. Laskin kerran, että kodissamme paloi yhtäaikaa kolmekymmentä kynttilää! Nukkumaan mennessä on oltava tarkkana, että kaikki on kunnolla sammutettu.

Minulla on yksi periaate: ensin pitää koti saada siistiksi ja sitten sytytetään kynttilät ja nautitaan.”

3. Maailman hienoin työkalukaappi

”Pikkuisessa makuuhuoneessa on romanttinen klaffipiironki, jonka sisällä onkin ihan muuta, mitä odottaisi.

Pienissä, siroissa vetolaatikoissa ovat järjestyksessä ruuvit, mutterit ja naulat, isommista laatikoista löytyvät porat ja sen sellaiset. Työkalut ovat näin aina helposti saatavilla ja hyvässä järjestyksessä, mutta eivät loju lattioilla tai rumenna sisustusta.

Virpi Kaaresvirran työkalukaappi

Romanttisen piirongin sisällä on aivan jotain muuta, mitä odottaisi.

Piironki löytyi Tori.fin kautta ja sen erikoisuutena on mahdollisuus jakaa huonekalu kahteen osaan.”

4. Madonna-patsaat rauhoittavat

”Madonna-patsaat ovat uusvanhoja, mutta nautin niiden kuluneesta, mutta rauhoittavasta tunnelmasta.

Virpi Kaaresvirta kerää Madonna-patsaita.

Madonna-patsailla on Virpin mielestä ihanan rauhoittava vaikutus.

Kerran sain karsimispuuskan ja myin kaikki madonnat pois. Tulin katumapäälle melkein saman tien. Onneksi lempikaupastani Vanha-Vantosta löytyi uusia tilalle.”

5. Iki-ihana omenavaaka

”Vaaka on Vanha-Vantosta, jossa sillä on alun perin punnittu tilan omenatarhan satoa.

Virpi Kaaresvirran omenavaaka keittiössä

Omenavaaka on hankittu Virpin lempiliikkeestä Vanha-Vantosta.

Seinän petroolinsinisen sävyn näin erään Oulusta Turkuun muuttaneen rouvan kaapissa ja ihastuin sävyyn välittömästi.”

6. Keittiön maalaistunnelma

”Nautin estetiikasta myös arjessa. Keittiön valkoiset paneeliseinät luovat ranskalaisen maalaiskylän fiilistä.

Minusta keittiönkaappien ei tarvitse olla tavanomaisen pelkistettyjä. Siksi sekä saareke, että yksi alakaapeista on tehty kauniista vanhoista kalusteista. Kristallien säihke juhlistaa kokkaamista.

Virpi Kaaresvirran keittiö

Valkoiset paneeliseinät luovat ranskalaisen maalaiskeittiön tunnelmaa.

Englantilainen viinipulloteline on Tori.fistä.”

7. Takka on miehen lempiasia

”Olohuone ja takka ovat Jannen ehdottomat lempparit. Olohuoneesta näkee mukavasti joka suuntaan ja elävän tulen loimotus rauhoittaa ja lämmittää työpäivän jälkeen. Takka on myös hyödyke – se pitää ilmalämpöpumpun kanssa koko talon lämpimänä.

Janne Kaaresvirta ja olohuoneen takka

Olohuone ja takka ovat Jannen lemppareita.

Takan pinta on käsitelty vaaleaksi kalkkimaalilla kolme vuotta sitten. Pinta on edelleen todella siistin näköinen.

Vanhassa puulaatikossa on hyvä säilyttää sisustuslehtiä inspiraatiota varten.

Myös Bessi ja Moppe nauttivat takan lämmöstä. Niiden puusorvauksilla koristeltu peti on oikeasti nettikirppikseltä löytynyt vanhan lipaston laatikko.”

8. Pellavaa ja ohuita pitsejä

”On ihanaa käyttää sisustuksessa rouheita, luonnonsävyisiä pellavakankaita ja hempeitä, seitinohuita pitsejä.

Virpi Kaaresvirran kotona yhdistellään erilaisia materiaaleja.

Virpi rakastaa yhdistellä erilaisia materiaaleja, esimerkiksi pitsiä ja pellavaa.

Oviaukoissa ja ikkunoissa meillä on rautakoristeet, jotka ostin Vanha-Vantosta, ruokahuoneen ikkunaraudat ovat PPDecorasta, ne antavat hieman näkösuojaa.”

9. Tuunaus on rakas harrastus

”Huonekalujen tuunaaminen on minulle rakas harrastus, jonka avulla rentoudun. Olen impulsiivinen: jos näen mallin tai kuvion, saatan ryhtyä tuumasta toimeen saman tien.

Huonekalujen maalaaminen on Virpi Kaaresvirran rakas harrastus.

Huonekalujen maalaaminen on Virpin rakas harrastus.

Toisinaan kuulen arvostelua siitä, että olen maalannut surutta antiikkihuonekaluja. Maali ei kuitenkaan vie huonekalulta sen rahallista arvoa tai arvokkuutta. Olohuoneen iso lipasto oli oranssi, mutta maalasin sen vaaleaksi, jotta se sopisi paremmin kokonaisuuteen.

Sisustaminen ei saa olla liian vakavaa, eikä maalausjälki liian siloista. Kolhut ja rosot kertovat eletystä elämästä. Myös peilin kehykset pääsivät käsittelyyni. Ostohetkellä niiden väri oli kulta, siellä täällä näkyi maaliroiskeita. Maalasiin kehyksiin lisäksi valkoista, mintunvihreää, merensinistä ja ruskeaa.”

10. Tuttu ympäristö ratkaisi talokaupat

”Etsiessämme 2000-luvun alussa kotia perheellemme päätimme, että haluaisimme asua tutulla alueella. Olimme innoissamme, kun Jannen lapsuudenkadulla tuli talo myyntiin. Vartin näytön jälkeen oli päätös selvä: tämän talon me haluamme.

Virpi ja Janne Kaaresvirta kotinsa pihalla.

Virpille ja Jannelle oli talokaupoissa tärkeää, että koti löytyi tutulta alueelta.

Muutimme 2005 ja olemme viihtyneet todella hyvin. Alueella on sopivasti vilskettä ja naapureita, olisi ankeaa asua aivan korvessa. Töihinkin on lyhyt matka.

Emme ole puutarhaihmisiä, siksi on hyvä että tonttikin on kohtuullisen kokoinen. Toki myös puutarhassa on kiva pikkuisen ’sisustaa’.”

11. Romanttiset tekstit

”Olen jo vuosia ollut hulluna teksteihin. Aiemmin tein itse sapluunoita, yhden tekemiseen ja tekstin maalaamiseen saattoi mennä kymmenenkin tuntia. Kaikki tekemäni sapluunat ovat tallessa. Nykyään ostan niitä myös askertelukaupasta.”

Virpi Kaaresvirta rakastaa tehdä huonekaluihin romanttisia tekstejä.

Virpi rakastaa romanttisia tekstejä, joita hän tekee huonekaluihin itse.

Juttu on julkaistu Maalla-lehdessä numerossa 2/2019.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Virpi hurahti romanttiseen sisustustyyliin ja nyt kaikki on valkoista mutta silti kodikasta – katso kuvat kauniista kodista!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X